Storförlust för Rimforsa - 2-7 mot Åby

Rimforsa hade en riktigt tung match borta mot Åby, och förlorade med hela 2-7 (0-4, 1-0, 1-3) i division 2 Östergötland herr i innebandy.

Åby IBK Ungdom vann mot Rimforsa IF

Åby IBK Ungdom vann mot Rimforsa IF

Foto: Arkivbild

Innebandy2023-11-17 21:32

- Det är ytterligare en match där vi inte är med från start, vi bjuder på enkla mål vilket gör att Åby får självförtroende och vi sjunker ner lite i energinivån. Andra perioden är betydligt bättre, vi hjälper varandra och spelar en snabbare innebandy. I tredje perioden blir det en del chansspel vilket ger oss många fina målchanser men en kombination av för svaga avslut samt en bra målvakt i motståndarlaget gör att vi inte får utdelning. Då släpper vi ett par kontringsmål, kommenterade Rimforsas tränare Victor Sandborg efter matchen.

Åby spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Andreas Nord - Bardun, Fredric Rydgren - Caesar, Neo Stenånger och Henrik Lindbert. Efter 8.56 i andra perioden slog Tobias Claesson till, framspelad av Simon Sverre och reducerade åt Rimforsa. Åby hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 12.24 genom Melwin Karlsson, och gick upp till 6-1 innan Rimforsa svarade.

Slutresultatet blev 7-2 i Åbys favör.

Åbys Simon Pettersson hade tre assists och Andreas Nord - Bardun gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

För Rimforsa gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Åby är på sjunde plats.

Fredag 24 november 19.00 spelar Rimforsa hemma mot Linköping IBS.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!