Stark seger i toppmöte – Betygen: De var bäst i laget!

Så kom säsongens 17:e seger, mot toppkonkurrenten Tenhult på bortaplan. "Det var en riktigt bra bortamatch", säger Vimmerbys tränare Alexander Pettersson efter 6–5-vinsten.

Hugo Samuelsson satte tre mål för Vimmerby mot Tenhult.

Hugo Samuelsson satte tre mål för Vimmerby mot Tenhult.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-03-08 22:53

Hur skulle det egentligen gå?

Ja, det var en befogad fråga på flera sätt. Dels för att Tenhult är ett erkänt starkt hemmalag, dels för att VIBK brottats med mycket sjukdomar i veckan före matchen. 

– Vi har haft många spelare krassliga och inte kunnat träna som vi velat. Därför var det så skönt att se att vi följer den gameplan vi satt upp innan matchen. I första perioden gör vi det klockrent. Vi spelade smart, men det var kanske inte så vackert att se på. Vi är också effektiva när vi får lägena, säger tränare Pettersson. 

Vimmerby gick fram till 4–1 efter första 20. Detta efter dubbla mål av Jonatan Green och Hugo Samuelsson. 

– Vi börjar den andra perioden bra också, sen blir det lite gamla synder stundtals i andra och delar av tredje. 

Vad menar du då?

– Att vi vill göra nästa mål och slå de avgörande passningarna lite för tidigt. 

Ricky Svaxholm (Gustafsson) satte 5–1 innan Tenhult reducerade två gånger. Hugo Samuelsson gjorde sedan sitt tredje och lagets sjätte mål i inledningen av den tredje akten. Efter det kröp hemmalaget allt närmare. Det blev 6–4 och 6–5, men sen var det stopp. 

– Det blir hyfsat spännande i slutet, men jag tycker ändå att vi har kontroll. Vi vinner rättvist. 

Alexander Pettersson delade ut beröm till många spelare. Bäst i laget var Hugo Samuelsson, Elliot Kronstrand och Victor Wall

undefined
Tabell
Tenhult-VIBK 5-6

Mål och assist i VIBK: Hugo Samuelsson 3+0, Jonatan Green 2+0, Victor Wall 0+2, Mattias Zeilon 0+2, Ricky Svaxholm 1+0, Elliot Kronstrand 0+1, William Björngard 0+1. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!