Stabil bortaseger av Rimforsa

Lite frågetecken i truppen inför match rätades snabbt ut till utropstecken - och en klar seger med 5-3 för Rimforsa borta mot Linköping Legends.

Rimforsa innebandy tog en ny seger efter fina 5-2 borta mot Linköping Legends.

Rimforsa innebandy tog en ny seger efter fina 5-2 borta mot Linköping Legends.

Foto: Arkiv

Innebandy2020-01-31 22:54

Det blev lite dramatiskt i truppen inför matchen i Rimforsalaget. Marcus Karlsson tvingades kasta in handduken på eftermiddagen före matchen på grund av en bristning i låret. Tätt inpå matchstart tvingades också målvakten Joakim Claesson bryta, på grund av blodtrycksfall. 
– Det var precis innan matchen skulle starta, han höll på att tuppa av där så Viktor Brolin fick hoppa in i målet. Men han piggnade till sedan så det var ingen fara, säger Rimforsatränaren Hasse Karlsson. 
När väl matchen kom igång så inledde Rimforsta starkt. Laget gick fram till 3-1 efter den första perioden. Andra perioden slutade 1-1, och där klarade också Rimforsa av fem minuters spel i numerärt underläge sedan Simon Sverre dragit på sig en utvisning. 
– Det var väl en rätt onödig utvisning, fem minuter var lite hårt, men han vevade till med armbågen där, säger Hasse Karlsson. 
Matchen avgjordes i början av tredje perioden när Oscar Hellenberg satte 5-2. Legends fick in en reducering, men kom aldrig närmare. 
– Det var en bra match från vår sida, vi hade bra go i laget och det känns som att vi har slagit in på en bra linje här där vi verkligen krigar för varandra. När vi hade fått 5-2 i tredje så blev det lite avgörande, de har egentligen inte så mycket. Det är annars ett erfaret och spelskickligt lag, säger Hasse Karlsson. 
Tobias Claesson var på spelhumör i Rimforsa och gjorde tre mål i matchen. Övriga mål av Jakob Lindström och då nämnde Oscar Hellenberg.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!