Adam kommer "hem" och möter VIBK: "Speciellt"

Bekanta ansikten både på planen och läktaren. Det blir en speciell match för Tenhults Adam Arnedal mot Vimmerby IBK på torsdagen. "Det är många matcher i matchen som jag ser fram emot", säger han.

Adam Arnedal ser fram emot att möta Vimmerby med Tenhult på torsdagen. Det kan bli en extra match i matchen för honom mot Elliot Kronstrand och Jonatan Green.

Adam Arnedal ser fram emot att möta Vimmerby med Tenhult på torsdagen. Det kan bli en extra match i matchen för honom mot Elliot Kronstrand och Jonatan Green.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-12-06 16:00

23-årige Adam Arnedal har släktingar på både sin mamma och pappas sida i Vimmerbytrakten. Kopplingen till Vimmerby IBK kommer genom hans far Magnus Arnedal som tidigare hette Karlsson.

– Han var aktiv både som spelare och ledare i VIBK för 30-talet år sedan. Tack vare det har vi följt Vimmerbys lag en hel del genom åren och jag har lärt känna flera spelare i laget.

På torsdagen kommer Adam med sitt Tenhults IF för match i idrottshallen. 

– Vi möttes på försäsongen och då vann Vimmerby med 5–3. De har ett riktigt bra lag med många bollskickliga spelare. Som högerback kommer jag säkert ställas mot Jonatan Green. Det är inte lätt, men det gäller att vi sätter stopp för honom om vi ska ha chans att ta poäng.

En annan match i matchen som Adam ser fram emot är duellerna mot Vimmerbys Elliot Kronstrand.

– Vi är släkt och jag var även ledare för honom ett tag när han spelade i Jönköping och gick innebandygymnasiet där. 

Adam var själv lovande som junior och har spelat i både Jönköpings IK och Hovslätt. De senaste åren har han sänkt ambitionsnivån och spelat med Tenhult.

– Jag tappade suget för innebandyn ett tag och spelade lite i B-laget bara. Sedan tog min kompis Niclas Blychert över som tränare och då fick jag tillbaka motivationen.

Förra säsongen tog sig laget upp från division 3 och har inlett serien starkt som nykomlingar i tvåan. De är fyra i serien och har sju poäng upp till VIBK i toppen.

– Jag tycker ändå inte att vi har kommit upp i den nivå vi kan spelmässigt. Vi har plockat många poäng på att vi kämpar och sliter. Det är i och för sig en stark egenskap, men jag vet att vi kan ännu bättre.

Vad tycker du om serien som helhet?

– Spelmässigt är lagen inte lika duktiga som förr. Så här långt tycker jag att det är Vimmerby och KFUM Jönköping som sticker ut. Jag är extra imponerad av KFUM som spelar med ett juniorlag i princip, men ändå lyckas hävda sig så bra mot seniorer. Seriesegern bör stå mellan dem, säger Arnedal som är lite osäker på spel mot Vimmerby.

– Jag fick en fraktur i en tå för ett par veckor sedan, men jag hoppas att kunna bita ihop och spela ändå.

VIBK hade också en del avbräck senast. Nu ser det lite ljusare ut.

– Adam Olofsson och Adrian Brorsson är redo för spel igen. Däremot har Jesper Ahnfeldt problem med en axel och får vila. Hugo Miss gör debut i målet istället, säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!