SPANING från heta seriefinalen • Här är fem punkter!

Ovisst på förhand mellan två lag i kanonform. Vimmerby mot KFUM Jönköping. Seriefinal dessutom. En seriefinal som Jönköping avgjorde i sista minuten. Här är fem spaningar från heta matchen.

 Mot serieseger. KFUM Jönköping vann seriefinalen.

Mot serieseger. KFUM Jönköping vann seriefinalen.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2024-01-26 22:28

1) DRAMAT
Vi trodde det på förhand och det blev också precis så där jämnt, tajt och dramatiskt som vi anat. De båda lagen visade med eftertryck att de är seriens två bästa. Det blev en sån rafflande kamp i den här seriefinalen, där avgörandet passande nog skulle komma i den sista matchminuten! Tyvärr för Vimmerbys del så var det gästerna som segrade till slut, med 8–7. 

2) INTENSITETEN

Från första till sista minuten, jodå. Tempot och intensiteten liknande inget annat vad vi sett den här säsongen. Det var fullt blås från att matchen blåstes igång till att den blåstes av. Det var kort och gott en härlig, underhållande och tät match vi bjöds på i Vimmerby Idrottshall den här kvällen. Och det gick nästan att ta på känslorna där ute på planen. Det var stundtals hetsigt och så långt ifrån man kan komma från en avvaktande defensivt inriktad innebandy. 

undefined
Omdiskuterat. John Pettersson har precis reducerat till 2-3, trodde alla. Då blev det bortdömt, vilket väckte starka känslor.

3) MOT SERIESEGER...

Visst, det skiljer inte så många poäng mellan lagen, men utan tvekan tog KFUM Jönköping ett starkt grepp om seriesegern via den här triumfen. Man har svårt att tro att någon kommande motståndare ska kunna rubba på det här skickliga laget. Att KFUM-tränaren Henrik Lindberg efteråt till oss sa att det inte på något sätt var avgjort, att det är många matcher kvar att spela. Jo, visst är det så, men håller Jönköping den här höga nivån så ska det mycket till för att laget ska tappa några poäng överhuvudtaget. 

4) SSL-LIRARNA
Märkligt, jo det kan man kanske tycka. Vad? Att KFUM Jönköping har två spelare i sitt lag som spelar i SSL och har en så kallad dubbellicens vilket möjliggör spel även i division två. Tim Lindberg är utlånad till Mullsjö och Eddie Swärdh till Jönköpings IK. Och visst var de duktiga, precis som flera andra i detta spelskickliga unga lag. 

– Det är inte helt optimalt, det blir mycket matchande för dem. Sen får vi se hur det blir. 1 mars måste de välja hur de ska göra, sa KFUM-tränaren till vår tidning. 

5) MÅLEN
Vi fick se 15 mål i den här heta, sprakande seriefinalen. Och det var inte vilka mål som helst heller. Många av dem var från den högre skolan och dunderläckra. Vi minns bland annat Mattias Zeilons fullträffar, Jonatan Greens genombrott och också många av Jönköpings fullträffar. Det var innebandygodis.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!