Jämn match i 40 minuter: "Marginalerna emot oss"

Vimmerby IBK gav topplaget CL98 en rejäl match borta. Det ledde inte till poäng, utan en hedersam förlust med 5–3. "Bortsett från första perioden gör vi en riktigt bra insats", sa assisterande tränaren Alexander Pettersson.

Alexander Pettersson ledde VIBK mot CL98 borta till förlust med 5-3.

Alexander Pettersson ledde VIBK mot CL98 borta till förlust med 5-3.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-02-18 21:57

VIBK lyckades inte följa upp segern i derbyt mot Craftstaden borta tidigare i veckan med en ny triumf. Trots en bra insats, framförallt defensivt kammade man noll i Kalmar. CL98 grundlade segern i första perioden där de fick 3–1 att gå på.

– Vi var lite sömninga i första perioden. Det strulade lite innan matchen. Den skulle ha börjat 19.30, men när vi kom fram fick vi besked att matchstart skulle ske 20.00. Sedan ändrades det igen till 19.45. Det är inget jag vill skylla på, men det var inte optimalt för våra förberedelser.

Till råga på allt kom 3–1 extra psykologiskt för hemmalaget.

– Vi hade bollen tio sekunder från periodpaus, men CL får tag på den och får iväg ett skott. Bollen studsar på en back och förbi "Bobby" i mål. Det är små marginaler som vi har emot oss.

I andra lyfte sig ändå VIBK och när Ricky Gustavsson reducerade till 4–3 dryga minuten från periodpaus var det match igen.

Hemmalaget återtog initiativet genom att göra 5–3 i upptakten av tredje perioden. Det skulle visa sig räcka för att ta hand om tre poäng.

– Vi hade mycket boll sista kvarten och tryckte på framåt. Det fanns en del returer att jobba på, men vi var inte tillräckligt heta där.

Patrik Karlsson och Kalle Hjelmland fick extra plus för sina insatser.

Mål+assist VIBK: Jonatan Green 1+0, Ricky Gustavsson 1+0, Kevin Hultman 1+0, Victor Wall 0+1, John Pettersson 0+1, Mattias Zeilon 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!