Småland till slutspel – Tre mål av Kronstrand

Övertygande spel och enkelt avancemang för pojkarna. Ett par knappa förluster och utslagna för flickorna. Det blev facit för Smålandslagen i distriktlags-SM i helgen.

Elliot Kronstrand gick till slutspel med Smålandslaget.

Elliot Kronstrand gick till slutspel med Smålandslaget.

Foto: Privat

Innebandy2021-11-01 12:26

Fyra raka segrar och 35–14 i målskillnad. Smålandslagets pojkar gick inte att stoppa i gruppspelet. Efter 9–1 mot Västergötland, 7–5 mot Uppland, 12–4 mot Hälsingland och 7–4 mot Dalarna tog Småland hem segern i gruppen. Elliot Kronstrand från Vimmerby svarade för totalt tre mål och två assist på de fyra matcherna.

I kvartsfinalen på måndagseftermiddagen ställs Småland mot Skåne. Ett avancemang där innebär sannolikt att de ställs mot Stockholm i semifinal på tisdag.

I flickornas turnering hade inte Småland marginalerna på sin sida. Tess Fridh från Vimmerby gjorde 2–0 för Småland i den första matchen mot Västergötland där det sedermera blev förlust med 3–2. 

I andra matchen var det Smålands tur att vända och vinna med 3–2 mot Uppland. I tredje matchen hade Småland ledningen med 1–0 mot Hälsingland, men tappade och föll med 3–2. Efter 4–0-förlust i sista omgången mot Dalarna var turneringen över.

Tess Fridh var med i Smålandslaget som inte tog sig vidare från gruppspelet.
Tess Fridh var med i Smålandslaget som inte tog sig vidare från gruppspelet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!