Slog sitt rekord: "Känns bra"

Adrian Brorsson hade stora förhoppningar på sig inför säsongen. Om han motsvarat dem? Jodå. "Jag tycker det har gått bra", säger han inför Vimmerbys match mot Månsarp.

Formstark. Adrian Brorsson var suverän mot SSG senast och har tagit stora kliv i sin utveckling.

Formstark. Adrian Brorsson var suverän mot SSG senast och har tagit stora kliv i sin utveckling.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2018-11-01 19:50

VIBK-tränarna Peter Kronstrand och Jonas Karlsson sa samma sak inför seriestarten. "Adrian Brorsson... honom tror vi mycket på den här säsongen".

Nu har det gått fyra omgångar och vi kan konstatera att tränarna hade rätt. Senast mot SSG var han den ledande spelaren tillsammans med målvakten Ludwig Strömsten i de två första perioderna.

– Det gick bra och flöt på hela matchen. Jag får nog lov att säga att det var min bästa match hittills.

Hans insats speglade av sig även i poängskörden. Brorsson stod för fem poäng, vilket är rekord för hans del i A-lagssammanhang.

22-åringen är fostrad i Vimmerby IBK och kom med tidigt i A-laget. Men det var när han flyttade från klubben och orten som det hände saker på allvar i innebandykarriären.

– Jag pluggade ett tag i Kalmar och spelade med Nybro. Jag fick mycket speltid där och ett stort förtroende. Det gav självförtroende och det har jag tagit med mig när jag flyttade tillbaka till Vimmerby, säger han.

– Jag har också hela tiden känt att tränarna i VIBK tror mycket på mig. Och det växer man av som spelare. Det är lättare att gå in och ta för sig.

Adrian beskriver sig själv som en allround spelare, utan några direkta spetskvaliteter. VIBK ligger tvåa i serien inför bortamötet mot Månsarp.

Vad är dina tankar inför matchen?

– De är förvisso sist, men vi har historiskt sett svårt mot dem. Jag tror det kommer bli jättetufft. Vi vann knappt mot dem i en turnering i Göteborg på försäsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!