Ineffektivt RIF åkte på första förlusten

Det är en sak att skapa chanser och en annan att ta tillvara på dem. Det fick Rimforsa bittert erfara hemma mot Bergs IK. Trots att RIF vann skotten med 46–21 vann gästerna matchen med 12–6.

Kim Thörnkvist (f d Karlsson) gjorde säsongsdebut i Rimforsa. Han gjorde tre mål när laget föll mot Bergs IK U.

Kim Thörnkvist (f d Karlsson) gjorde säsongsdebut i Rimforsa. Han gjorde tre mål när laget föll mot Bergs IK U.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-10-29 14:01

Rimforsa bjöds på rejält motstånd för första gången den här säsongen i trean. Gästande Berg IK U kom med tre raka segrar i bagaget och Rimforsas tränare Viktor Sandborg var inställd på ett att en toppinsats skulle krävas.

– Vi visste att vi skulle få tuffare motstånd. Bergs A-lag spelar i ettan och de har ett U-lag med flera spelare som har spelat på högre nivå tidigare, sa han.

I den första perioden svängde det rejält. RIF hade 1–0 och 2–1 innan gästerna vände och kunde gå till periodvila med 5–4. I andra fick Rimforsa in kvitteringen till 5–5, men sedan kom ett rejält ras. Bergs IK U gjorde sex mål inom loppet av mindre än tio minuter och gick till periodvila i ledning 11–6.

Vad hände?

– De får kontra och får oss dit de vill. Vi blir stillastående och hamnar helt fel i försvaret. Det blev bara värre i takt med att målen trillade in.

I tredje perioden försökte Rimforsa forcera, men de lyckades aldrig komma närmare utan föll med 12–6.

En titt i skottstatistiken efter matchen talar sitt tydliga språk. Berg gjorde 12 mål på 21 skott. Rimforsa mäktade med sex mål på 46 skott. 

– Det speglar matchen väl. Lagen var ganska jämna spelmässigt, men de är kliniska i sina avslut, medan vi är på tok för ineffektiva, sa Sandborg som gav extra plus till unge backen Melker Gustavsson.

Målen RIF: Kim Thörnkvist 3, Daniel Karlsson 2 och David Cederholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!