Dubbel revansch när Vimmerby vann

Vimmerby IBK fick med sig tre viktiga poäng mot Slätafly borta på fredagskvällen. Laget vann med 6–3 och fick beröm efter matchen. "Vi maler ned ett hårt jobbande Slätafly", tyckte VIBK-tränaren Michael Elmér.

Mattias Zeilon visade vägen med fyra poäng för VIBK mot Slätafly.

Mattias Zeilon visade vägen med fyra poäng för VIBK mot Slätafly.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-01-20 21:22

Vimmerbylaget var i starkt behov av tre poäng mot ett Slätafly som de dessutom ville ta revansch på för 5–3-förlusten tidigare på säsongen.

Laget fick också en pangstart och var i ledning med 2–0 efter sex minuter. Resultatet stod sig perioden ut och tre minuter in i andra kom också 3–0. Precis innan dess hade Slätafly kostat på sig att bränna en straff.

Hemmalaget kom ändå in i matchen igen via två snabba reduceringar. VIBK svarade snabbt med att göra 4–2, men Slätafly fick in 4–3 innan andra perioden var över.

– Det var vår klart sämsta period i matchen där vi gav dem för mycket ytor och släppte mål för enkelt.

I tredje gjorde Vimmerbylaget 5–3 omgående. De klarade sedan ett numerärt underläge och utökade kort därpå till 6–3 istället. Hemmalaget tog då timeout, men lyckades inte komma med en vägvinnande slutforcering.

VIBK tog därmed dubbelrevansch genom att dels slå Slätafly, dels i att de lyckades försvara en ledning på slutet och hålla undan till tre poäng.

– Vi hade lärt oss en läxa sedan senaste matchen då vi tappade på slutet. Nu stod vi upp och fortsatte spela hela vägen och gav aldrig Slätfly chansen att komma närmare.

undefined
Patrik Karlsson stod för en stabil insats i målet.

Mattias Zeilon blev lagets främste poängplockare med ett mål och tre assist. Patrik Karlsson hoppade in i mål och stod för en stark insats.

– Patrik "Bobby" Karlsson gjorde ett par viktiga räddningar när bollen dansade på mållinjen. Han ska ha extra beröm tillsammans med Karl Hjelmland som slet föredömligt och täckte många skott. Segern är ändå en laginsats där killar som Hugo Samuelsson och Kevin Hultman, som fick mindre speltid, ändå kommer in och bidrar med mål.

I och med segern hakar VIBK på lagen i toppstriden. Till tvåan Karlskrona skiljer det fortfarande fem poäng.

– Vi har serieledande Gransholm hemma nästa gång och Karlskrona borta efter det. Vill vi vara med och tampas i toppen in i det sista så behöver vi ta många poäng. Gransholm sviktade lite i sin match mot Craftstaden där de vände och vann i tredje perioden. Serien är jämn och vi kan slå alla lag när vi är på topp, sa Elmér.

Målen VIBK:

0–1 Adrian Brorsson (Victor Wall), 0–2 John Pettersson (Mattias Zeilon), 0–3 Mattias Zeilon (John Pettersson), 2–4 Hugo Samuelsson (Mattias Zeilon), 3–5 Adrian Brorsson (Elias Travtjenko), 3–6 Kevin Hultman (Mattias Zeilon)

Texten uppdateras

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!