Skilda förutsättningar i innebandyfyran

Ikväll är det seriepremiär för IBK Svala och Hjältevad/Mariannelund i innebandyfyran. Två lag som går in i säsongen med olika förutsättningar.

Viktor Friman är ett spännande nyförvärv i HM IS.

Viktor Friman är ett spännande nyförvärv i HM IS.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2018-10-12 08:00

I Hjältevad/Mariannelund är det positiva tongångar. Nye spelande tränaren Simon Heimdal hoppas att laget kan finnas med i toppen av tabellen. Laget har fått in ett sent och starkt nyförvärv i form av Viktor Friman från Vimmerby IBK.

– Det är ett bra tillskott för oss, och dessutom har några killar börjat nu igen när fotbollssäsongen är över. Vi är laddade, och hoppas kunna etablera oss i toppen av tabellen, men kanske inte är riktigt mogna för att gå upp än, säger Simon Heimdal inför kvällens hemmamatch mot Lokomotiv Nässjö.

Laget har spelat två träningsmatcher under försäsongen, båda gångerna har laget släppt in 14 mål, mot division tre-lagen Fliseryd respektive Vimmerby IBK B.

– Jag tycker ändå att det har sett bra ut, det är lag i trean, och i matchen mot Vimmerby gjorde vi nio mål framåt, säger Simon Heimdal.

I IBK Svala handlar säsongens inledning lite om överlevnad. Laget står utan permanent tränare, och spelaren Simon Rydén har fått rycka in som tillfällig lösning.

– Vi har en kille från Kvillsfors på gång. Han ska komma och titta på oss, och förhoppningsvis kan det lösa sig. Då kan det bli bra, säger Simon Rydén.

Svala spelar också hemma i premiären när man ställs mot Stockaryd/Wrigstad i Mörlunda Sporthall.

– För några år sedan var de riktigt bra, och nu har jag hört att de gjort en liten nystart med ny organisation, så det kan bli tufft, säger Simon Rydén.

Svala har lyft några egna förmågor i årets trupp och luftar totalt tolv spelare i kvällens premiärmatch.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om