Lokala lagen vill slåss högt och ta hem derbytabellen

Sommaren börjar sjunga på sin sista visa och hösten är på ingång. Snart börjar förberedelserna inför årets innebandysäsong för de lokala lagen IBK Svala och Virserums SGF. Båda ser fram emot heta derbydueller. "Jag tror de kan överraska i år", säger Svalas nye huvudtränare Ludvig Bjerkert.

Flera heta derbymöten väntar mellan IBK Svala och Virserums SGF till den kommande innebandysäsongen.

Flera heta derbymöten väntar mellan IBK Svala och Virserums SGF till den kommande innebandysäsongen.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2023-08-04 07:00

Ludvig Bjerkert kände sig hedrad när han fick frågan att ta över Mörlundas innebandylag IBK Svala. Vid sin sida kommer han ha Gustav Tegberger Karlsson och Alexander Karlsson som assisterande. Med en komplett ledarstab vill man ta nästa steg och sikta högre upp i tabellen. 

– Man vill alltid vinna så mycket som möjligt. Hoppas vi får med oss lite flyt med. Det kan bli en jämn säsong, säger IBK Svalas huvudtränare Ludvig Bjerkert.

När det kommer till spelartruppen finns det ingen brist på intresse att få representera laget till kommande säsong.

– Vi har ringt upp förra årets trupp och nu är den i stort sett komplett. Vi har några nya namn som vi har pratat med men ingenting är klart. 

IBK Svala kommer att dra igång träningen och samla laget i september. Flera av killarna spelar också i ortens fotbollslag och man vill vänta tills säsongen är över.

– Alla ska få spela klart. Jag tycker det har varit ett starkt intresse och det är många som är sugna på en säsong till. Vi är laddade.

I fjol hade man heta derbymatcher mot rivalen Virserums SGF och publiken kommer kunna förvänta sig fler nya dueller mellan de lokala lagen.

Vad tror du om deras chanser att utmana?

– Förra året var ett uppstartsår för dem och då är det alltid tufft. Jag tror de kommer vara ett helt annat lag vi kommer möta i år. 

VSGF går också in med en bra känsla till det som väntar och laget har varit i full gång hela sommaren med försäsongsträning. 

– Uppslutningen har varit över förväntan och vi har haft bra med folk på nästan alla pass, vilket är jätteroligt. Vi kommer ha fullt lag som det ser ut just nu, säger Christofer Sakshaug som sitter i styrelsen och är en del av lagbygget.

Precis som IBK Svala vill VSGF ta steg framåt. 

– Vi vill fortsätta på det spåret som vi avslutade förra säsongen. Vi började få igång ett spel och gjorde arbetet bättre och bättre. Vi har en bit kvar men jag tror vi kommer kunna utmana i vinter. 

Just nu har man ingen tränare på plats men en lösning är på gång.

– Vi snackar med en tränare nu som vi tror kommer bli riktigt bra. Vi vet förhoppningsvis mer nästa vecka.

Hur mycket ser ni fram emot matcherna mot Svala?

– Det ska bli kul och vi ska ge dem en ordentlig match.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!