Sjukdomar stör i VIBK inför länsderbyt

Vimmerby IBK laddar om efter den tunga förlusten mot Nässjö. I kväll väntar Nybro på bortaplan - men det är ett VIBK med sjukdomsbesvär som åker söderut i länet.

Adrian Brorsson är ett osäkert kort inför matchen mot Nybro.

Adrian Brorsson är ett osäkert kort inför matchen mot Nybro.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2018-11-30 08:00

Melvin Hemmingsson och Mathias Zeilon missar Nybro-matchen på grund av sjukdom. Men även Adrian Brorsson är ett osäkert kort. Sjukdomarna avlöser varandra i VIBK-lägret för tillfället.

– Det är något som förföljer oss just nu, och det är lite frusterande. "Adde" (Brorsson) blev sjuk idag (läs igår), men är väl lite på bättringsvägen. Det beror mycket på hur det blir med honom, hur vi formerar femmorna, säger VIBK-coachen Peter Kronstrand.VIBK kommer att använda Craftstaden-spelaren Andreas Lennartsson även mot Nybro. Nästa vecka kan det också bli aktuellt att Markus Nilsson från samma klubb ansluter.

– Han är på väg tillbaka efter en skada. Det är en etablerad spelare i Crafstaden, säger Peter Kronstrand.

VIBK föll tungt med 5-6 mot Nässjö.

- Man kände bara enorm tomhet i flera dagar efteråt. Nässjö är ett lag som vi ska slå även om vi inte spelar på max. Men jag tror att många tagit lite för lätt på det när vi börjat så bra, och vi har tappat lite av grunderna. Men det måste vara full fokus på allting om vi ska vinna mot Nybro, annars blir vi straffade. Men jag tycker att vi har steppat upp i veckan, och har goda förhoppningar om seger, säger Peter Kronstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!