Sist i tabellen – men här är ligan som VIBK toppar

Vimmerby IBK ligger sist i division 1-tabellen. Men i poängligan är man i den absoluta toppen. Jonatan Green är den som gjort flest poäng av alla spelare i serien hittills.

Vimmerby IBK är i topp i poängligan.

Vimmerby IBK är i topp i poängligan.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-10-23 09:15

VIBK:s Jonatan Green har levererat under inledningen av säsongen, trots att laget haft en tuffare start. På de tre första matcherna har forwarden gjort nio poäng (5+4) och är tillsammans med Ledbergs Adam Zetterström (5+4) vassast i poängligan.

Näste VIBK-spelare på listan är Victor Wall, som ligger sjua inför fredagens match mot Linköping FBC. Wall har gjort fem mål och stått för två framspelningar så här långt.

VIBK-moståndaren på fredag, Linköping, har ingen spelare i topp 15 av poängligan. Deras bäste poänggörare hittills är Filip Serrander, som gjort två mål och fyra assist.

Tittar vi till seriens målfarligaste par så hittar vi VIBK-firman Green/Wall på delad andraplats, tillsammans med Hovshagas Linus Persson/Noah Alex. Det är bara Ledbergs Lucas Lindah/Emil Östlid som är farligare med ett mål mer.

Inför fredagens match mellan VIBK och Linköping FBC – som vi sänder på www.vimmerbytidning.se – ligger VIBK sist i serien med två inspelade poäng hittills. De poängen kom i den senaste hemmamatchen, när man slog Hovslätt med 9–8 efter förlängning. Innan dess föll man i premiären mot Nyköping (9–6) och förlorade även sist borta mot serieledande Ledberg (11–3).

Linköping FBC har i sin tur plockat fyra poäng, där tre av dem kom i premiären borta mot CL98IC efter 5–4-segern. Det blev noll poäng i den andra matchen efter en 6–4-förlust hemma mot Hovshaga, innan man lyckades knipa en poäng hemma mot Växjö IBK U (förlust med 8–7 e.f.).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!