Tredje raka triumfen för VIBK: ""Vi ska vara nöjda"

Ett decimerat VIBK Dam åkte och vann med 5–4 borta mot Nässjö under söndagen. Tredje raka viktorian för VIBK. "Vi kämpade hela vägen", säger VIBK-tränaren Jonas "Filluppen" Karlsson.

Vimmerby IBK besegrade Nässjö i söndagens bortamatch.

Innebandy2023-11-19 16:12

Nässjö borta är allt som oftast en utmaning.

– Det var studsigt med många felpass och tappade bollar. Det blir oftast mycket så i den där hallen, säger VIBK-tränaren Jonas "Filluppen" Karlsson.

Det var Nässjö som inledde målskyttet i en svängig historia som gick fram och tillbaka. Minea Snickars gjorde ett viktigt 4–3-mål drygt 14 minuter in i den andra perioden. Wilma Edgren utökade sedan VIBK:s ledning till 5–3 ungefär halvvägs in i den tredje perioden. Två oerhört viktiga mål som bäddade för seger i matchen som slutade 5–4 till VIBK, efter att Nässjö gjorde ett tröstmål två minuter kvar av matchen.

– Vi var det spelförande laget, men Nässjö gjorde det bra och störde oss. De spelade ett tajt spel med man-man som vi hade problem med. De var väldigt ettriga, säger Jonas Karlsson.

VIBK kom till spel med flera spelare borta, bland annat duktiga Wilma Nilsson, och hade få spelklara backar. Efter ytterligare skadeproblem som uppstod i tredje perioden blev det mycket lappa och laga i VIBK.

– Det märktes att många saknades på en specifik position. Men vi ska ändå vara nöjda med segern. Vi kämpade hela vägen och flera mål var hur snygga som helst.

Ida Nyman var duktig i VIBK-målet. Jonas Karlsson lyfter även trion Emmy Karlsson, Amelie Lennström och Minea Snickars som samtliga fick extremt mycket speltid.

Poäng, VIBK: Emma Sjökvist 0+2, Emmy Karlsson 1+0, Minea Snickars 1+0, Nelly Widéen 1+0, Wilma Edgren 1+0, Sofia Söderlund 1+0, Hilma Karlsson 0+1.

Minea Snickars var en av spelarna som fick beröm av tränare Jonas Karlsson. Snickars gjorde även ett viktigt mål.