Segertåget fortsätter för RIF

Det gick minst sagt lite trögt, men jodå. Rimforsa vann planenligt – igen. Med 9–3. Bottenlaget IBK Succé gav dock en RIF en rejäl kamp i två perioder. "Skönt att vi gjorde en sån bra tredjeperiod", säger Tobias Claesson.

Tobias Claessons Rimforsa vann med stor marginal.

Innebandy2019-01-27 15:38

Serieledande Rimforsa IF var skyhöga favoriter i Folkungahallen i Linköping. Allt talade för en ny RIF-seger. Men det var inte helt enkelt att få utdelning mot ett kompakt spelande Succé. Poängkungen Tobias Claesson var först ut när han lyckades sätta 0–1. Då hade vi hunnit halvvägs in i den första perioden.

Strax efteråt kom tvåan. Filip Cammerudh satte bollen i nättaket. Succé sprattlade till och satte reduceringen till 1–2 i powerplay. Cammerudh ordnade sedan 1–3.

– Det var lite segt och vi kom in i deras tempo, tyckte både poängkungen Tobias Claesson och tränaren Hasse Karlsson.

De flesta trodde nog att Rimforsa skulle rycka ifrån och avgöra det här i mittperioden, inte minst med tanke på att Succé inte ens hade två fulla femmor. Hur blev det då? Nja, inte alls så. Succé reducerade nämligen på nytt och skapade nerv. Halvvägs in i matchen räddade RIF-målvakten Joakim Claesson en straff, men 3–3 kom ändå strax efteråt.

Rimforsa var rejält skakat.

I slutet av perioden frälste Marcus Karlsson RIF, då han lyfte in 3–4. Direkt i inledningen av den sista akten satte Filip Cammerudh snyggt sitt tredje mål i matchen. Kort efteråt kom 3–6 av Simon Sverre. Målet var spiken i kistan. Till slut blev det 3–9.

– Vi tar med oss spelet i den sista perioden och starkt av oss att ändå vinna så pass stort, säger Claesson.

RIF-målen: 0–1 (9.50) Tobias Claesson (Simon Sverre), 0–2 (11.30) Filip Cammerudh (Joakim Rambin), 1–3 (15.30) Filip Cammerudh (Lukas Swenson), 3–4 (37.59) Marcus Karlsson (Tobias Claesson), 3–5 (40.55) Filip Cammerudh (Tobias Claesson), 3–6 (42.04) Simon Sverre (Marcus Karlsson), 3-7 (51.39) Marcus Karlsson (Tobias Claesson), 3–8 (57.57) Christoffer Hallberg (Jacob Sigfridsson), 3–9 (59.47) Tobias Claesson (Marcus Karlsson).

Rimforsa firar lagets första mål mot IBK Succé.