Jublet fastnade i halsen när VIBK tappade viktiga poäng

Vimmerby IBK var på god väg mot tre viktiga poäng i bottenstriden av innebandyettan. Ledning 6–2 hemma mot Nyköping blev dock till förlust med 9–8 efter förlängingen. "Vi slutar spela när vi är fyra bollar upp och sätter ännu mer press på oss själva", sa VIBK-tränaren Michael Elmér.

John Pettersson klev fram med två mål för VIBK mot Nyköping, men fick inte jubla över en seger.

John Pettersson klev fram med två mål för VIBK mot Nyköping, men fick inte jubla över en seger.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-02-08 23:20

Spelmässigt inledde VIBK piggt framåt och hade flera fina chanser. Nyköping hade både 1–0 och 2–1 samt läge att gå ifrån ytterligare då laget brände en straff. Istället kom 2–2 innan första perioden var över.

– Vi gjorde det helt okej i första, men kände att det fanns flera växlar sparade, sa Elmér som möblerade om lite i formationerna i slutet av första perioden och fick retroaktiv utdelning på det.

John Pettersson tog bland annat plats i förstakedjan med Jonatan Green och Mattias Zeilon. Han ordnade startskottet på en mäktig målkavalkad av hemmalaget i upptakten av andra perioden.

Den fortsatte med 4–2 av Green, 5–2 av Victor Wall i power play och 6–2 av Zelion. Allt inom loppet av sex minuter.

– Det är det bästa som vi har presterat under säsongen. Därför blir man extra konfunderad över hur vi bara slutar spela efter det. Det är som att vi har två helt olika lag på planen.

Fyramålsledningen krympte till två måls övertag och 7–5 i VIBK:s favör efter andra perioden. I tredje fortsatte Nyköping med nyvunnen luft under vingarna och hade efter tio minuter vänt till ledning 8–7.

– Vi agerar paralyserat i tredje också och låter dem göra många enkla mål genom att bara kasta in bollar på kassen. Deras ledningsmål är till råga på allt en boll som tar på en av våra spelare och letar sig in. Vårt försvarsspel idag gör det inte lätt för Patrik Karlsson i målet.

Med tio minuter kvar att spela kunde man väntat sig en desperat slutforcering av ett VIBK i starkt poängbehov. Det blev inte så mycket av med den. Inte förrän två minuter från slutet då hemmalaget tog ut målvakten och spelade sex mot fem. Då lyckades Jonatan Green hitta rätt. 8–8 betydde hans fjärde mål och totalt sjätte poäng för kvällen.

Matchen gick till förlängning där VIBK först fick chansen att spela fem mot fyra utan att lyckas avgöra. Sedan fick Nyköping samma möjlighet. Trots en man mindre var Emil Johansson nära att kontra in ett friläge. 9–8 kom sedan till slut. I sista sekunden avgjorde gästerna och fick sig två poäng hem.

– En poäng känns mer som en förlust med tanke på att vi hade greppet om matchen halvvägs. En poäng är i alla fall bättre än ingen och kan vi besegra Bergs hemma på fredag och Craftstaden borta nästa vecka så är vi ändå med i matchen. Poängtappet innebär dock att vi sätter onödigt stor press på oss själva i ett redan tufft läge, sa Elmér.

Ett utropstecken för VIBK var John Pettersson som stod för två mål.

– Det är surt att vi inte lyckas hålla i och ta tre poäng. För min egen del var det skönt att få chansen i förstaformationen och få göra två mål. Jag hade bara gjort ett på hela säsongen innan, sa han.

Målen:

Första perioden: 0–1 (5.32) Gabriel Holmsell, 1–1 (6.28) Jonatan Green, 1–2 (11.20) Rasmus Widéen, 2–2 (17.24) Green (Victor Wall).

Andra perioden: 3–2 (20.33) John Pettersson (Hampus Carlsson), 4–2 (22.42) Green (Carlsson), 5–2 (25.24) Wall (Emil Johansson), 6–2 (26.44) Mattias Zeilon (Green), 6–3 (27.00) Widéen, 6–4 (33.01) Marcus Groth), 7–4 (35.49) John Pettersson (Green), 7–5 (38.11) Holmsell.

Tredje perioden: 7–6 (43.23) Sebastian Gejskog, 7–7 (46.58) Linus Björkborg, 7–8 (50.13) Björkborg, 8–8 (58.38) Green (Wall).

Förlängning: 8–9 (64.59) Widéen.

Jonatan Green gjorde fyra mål och två assist för VIBK som ändå bara fick en poäng hemma mot Nyköping.
Jonatan Green gjorde fyra mål och två assist för VIBK som ändå bara fick en poäng hemma mot Nyköping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!