Rivstartar efter fem veckor utan match: "Gynnsamt läge"

Från fem veckor utan match. Till två matcher på två dagar. Det blir en riktig rivstart för Vimmerby IBK:s damer som dessutom har ett gyllene läge. "Det räcker att vi tar tre poäng på våra tre sista matcher för att gå till kval", säger tränaren Micael Nilsson inför dagens möte med Mörbylånga hemma.

Vimmerby IBK har skaffat sig en guldsits.

Vimmerby IBK har skaffat sig en guldsits.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-03-11 10:32

Vimmerbylagets redan gynnsamma utgångsläge förbättrades ytterligare när man fick hjälp av ett resultat på fredagen.

– Kalmarsund föll mot SSG med 6–1 och tappade på oss. Det innebär att vi bara behöver ta tre poäng till för att säkra en plats i kvalet, säger Nilsson och tvingas medge laget satt sig i en riktig guldsits.

– Förutsättningarna är goda, men vi måste ändå vara medvetna om att det krävs ett hårt jobb ute på planen för att fixa det. Nu har vi dessutom inte spelat någon match på fem veckor så huvud och kropp måste vara med oss.

Kvalplatsen kan därmed säkras redan i eftermiddag hemma mot Mörbylånga. Skulle det inte gå vägen då får laget en ny chans redan på söndagen då Nybro borta står på menyn.

– Den matchen blev uppskjuten förra helgen och vi valde att lägga den nu på söndag. Det var smidigast för alla parter. Jag ser såklart helst att vi löser tre poäng redan mot Sandbäckshult, men det är tryggt att veta att vi har fler chanser.

VIBK-truppen mot Mörbylånga: Wilma Djurstedt, Wilma Nilsson, Ammelie Lennström, Alva Gustafsson, Nelly Pasmark, Martyna Przezlo, Emma Sjökvist, Amelia Rosenlund, Minea Snickars, Hilma Karlsson, Olivia Alexandersson, Ida Nyman, Emmy Karlsson, Sofia Söderlund, Tess Fridh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!