VIBK får chansen att kvala till division ett

Tre poäng. Det var allt som krävdes. Efter vissa om och men så grejade Vimmerby IBK det till slut. Segern hemma mot Mörbylånga togs med 5–1 och betyder att laget får kvala till ettan. "Det ska blir riktigt roligt", säger tränaren Micael Nilsson.

Tess Fridh var en av målskyttarna för VIBK när de tog tre poäng hemma mot Mörbylånga och säkrade en plats i kvalet till ettan.

Tess Fridh var en av målskyttarna för VIBK när de tog tre poäng hemma mot Mörbylånga och säkrade en plats i kvalet till ettan.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-03-11 15:50

Ett något trögstartat VIBK behövde tid på sig för att få igång spelet hemma mot Mörbylånga.

Inte så konstigt då laget inte spelat match på fem veckor.

– Vi spelade bra i första, men motståndarna låg lågt i sitt försvar och vi fick inte hål på dem.

Efter en mållös första period kom 1–0 och 2–0 genom Sofia Söderlund och Wilma Nilsson en bit in i andra perioden. Gästerna replikerade med en snabb reducering. Närmare än så kom de aldrig.

Lagkaptenen Tess Fridh klev fram med ett mål innan andra perioden var över och tryckte dit ytterligare ett i upptakten av tredje. När Emma Sjökvist dessutom gjorde 5–1 var saken klar.

– När vi väl fick in det första målet så lossnade det. Det kändes ganska säkert med 3-1 efter två perioder och när det blev 5-1 spelade vi på säkerhet sista kvarten. Hela laget ska ha plus för insatsen.

De tre poängen räckte för att VIBK skulle säkra en plats bland de två främsta och en chans att kvala sig tillbaka upp i division ett.

– Vi kommer få möta Ingelstad i ett dubbelmöte om två veckor. Det ska bli roligt. Vinnaren tar steget upp i ettan. 

Innan dess återstår två matcher. Redan på söndagen borta mot Nybro och nästa helg borta mot Färjestaden.

– Det blir bra att vi får två matcher på oss att få igång spelet och en chans att lufta hela truppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!