Rimforsa väntar på svar: "Vore kul"

Genom åren har Rimforsa IF uteslutande satsat på interna tränarlösningar. Nästa säsong kan det bli ändring på det. "Vi har träffat en kandidat från Linköpingsområdet som vi hoppas mycket på", säger Sebastian Claesson.

Efter några framgångsrika säsonger slutar Hasse Karlsson och Sebastian Claesson. Nu jagar Rimforsa en ny huvudtränare.

Efter några framgångsrika säsonger slutar Hasse Karlsson och Sebastian Claesson. Nu jagar Rimforsa en ny huvudtränare.

Foto: Arkiv

Innebandy2020-04-07 19:10

De senaste säsongerna har Rimforsa IF varit ett stabilt topplag i Östgötatvåan. Med Hasse Karlsson och Sebastian Claesson vid rodret har RIF haft vittring på seriesegern flera gånger – utan att nå hela vägen fram.

Tidigare har Hasse Karlsson tackat för sig. Nu meddelar även Sebastian Claesson att det inte blir någon fortsättning. I alla fall inte som huvudtränare.

– Jag kommer att fortsätta på något sätt, men jag vill inte ha huvudansvaret. Jag kanske blir assisterande tränare, lagledare eller jobbar med andra frågor som rör innebandyverksamheten i föreningen. Vi får se.

Ambitionen är att den nye huvudtränaren ska rekryteras utifrån.

– Tidigare har alla tränare redan haft en koppling till klubben. Det vore kul för spelarna att få höra nya tankar och idéer. Jag tror att det behövs, säger Sebastian Claesson.

Nyligen var en meriterad tränare från Linköpingsområdet på besök i Hackelhallen för att bekanta sig med Rimforsa IF.

– Det är ett väldigt intressant namn. Tidigare har han bland annat tränat ett lag på division 1-nivå. Nu väntar vi på ett ja eller nej.

När får ni besked?

– Förmodligen den här veckan. Jag vet att han har några andra anbud och förfrågningar att ta ställning till.

På spelarfronten har det varit relativt lugnt sedan säsongen tog slut.

– Som alltid har vi spelare som är intressanta för andra klubbar, men jag har inte fått några indikationer på att någon ska lämna. Jag räknar med att vi kommer ha kvar ungefär samma trupp, säger Sebastian Claesson.

Är det någon av nyckelspelarna som har lämnat klartecken till nästa säsong?

– Ja, Jacob Sigfridsson har sagt att han fortsätter. Det är förstås kul att en så duktig och erfaren spelare vill tillhöra Rimforsa ytterligare en säsong.

– Vad gäller nya spelare kommer det inte vara någon desperat jakt på nyförvärv, men vi kommer kolla över vilka möjligheter som finns.

Det ser ut att bli tre nya motståndarlag i serien nästa säsong. Åby Ungdom, IBF Norrköping och Antvarden kommer från division 3.

– Att inget östgötalag åkte ur division 1 borde vara en fördel för oss, säger Sebastian Claesson.

Vet du om något motståndarlag har värvat starkt till nästa säsong?

– Finspång har presenterat ett bra nyförvärv. De kan nog bli en farlig utmanare i toppen. I övrigt verkar det inte ha hänt så mycket än.

Backen Jacob Sigfridsson, som tidigare spelat SSL-innebandy med Linköping, är klar för en fortsättning i Rimforsa. Den senaste säsongen snittade han drygt två poäng per match.
Backen Jacob Sigfridsson, som tidigare spelat SSL-innebandy med Linköping, är klar för en fortsättning i Rimforsa. Den senaste säsongen snittade han drygt två poäng per match.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!