Rimforsa vann toppmötet mot Solfjäderstaden

Rimforsa besegrade Solfjäderstaden hemma i den seriefinalen med 4-3 (3-1, 0-1, 0-1, 1-0) efter förlängning i division 2 Östergötland herr i innebandy på fredagen.

Rimforsa IF vann mot Solfjäderstadens IBK

Innebandy2023-12-15 21:49

Segermålet för Rimforsa stod Tobias Claesson för 4.19 in i förlängningen.

Solfjäderstaden tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Benjamin Ersson Hakala på pass av Melker Isaksson.

Rimforsa kvitterade till 1-1 efter 14.09, när Tobias Claesson fick träff framspelad av Eric Sääf.

Rimforsa tog också ledningen efter 14.14, ännu en gång genom Tobias Claesson framspelad av Marcus Karlsson.

Rimforsa ökade också ledningen till 3-1 efter 18.37, när Eric Sääf hittade rätt.

Efter 1.30 i andra perioden slog Anton Abrahamsson till, och reducerade åt Solfjäderstaden. 1.46 in i tredje perioden nätade Solfjäderstadens Anton Abrahamsson återigen på pass av Henrik Danielsson och kvitterade för Solfjäderstaden. I förlängningen tog det 4.19 innan Rimforsa avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Tobias Claesson, framspelad av Viktor Magnusson.

Rimforsas Tobias Claesson gjorde tre mål.

Rimforsa har tre segrar och två förluster och 23-28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Solfjäderstaden har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 36-18 i målskillnad. Det här var Rimforsas tredje uddamålsseger den här säsongen.

För Rimforsa gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Solfjäderstaden fortfarande leder serien, tre poäng före Linköping AIS.

I nästa omgång har Rimforsa Linköping U hemma i Hackelhallen, fredag 12 januari 19.00.