Rimforsa vände underläge till seger

Rimforsa hade problem och låg under med 0-2 efter två perioder i matchen i division 2 Östergötland herr i innebandy mot Linköping IBS i Hackelhallen.

Rimforsa IF vann mot Linköpings IBS

Rimforsa IF vann mot Linköpings IBS

Foto: Arkivbild

Innebandy2023-11-24 21:08

Men laget vände underläge till seger, till slut blev det 7-4 (0-2, 2-1, 5-1) för hemmalaget Rimforsa.

- Vi har ändrat vårt spelsätt efter två raka förluster. Så vi började första perioden med bättre energi och intensitet än de senaste matcherna. Tyvärr blir det två misstag som leder till baklängesmål men vi jobbar oss in i matchen igen och det är en jämn match där IBS gör det svårt för oss i många lägen. Till slut lossnar det i 3:e perioden och våra poängstarka spelare visar vägen. En skön vinst att bygga vidare på, tyckte Rimforsas tränare Victor Sandborg, efter matchen.

Linköping IBS startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av William Sakko och Oscar Ekstam innan Rimforsa svarade och gjorde 2-0 genom Tobias Claesson. I andra perioden var det i stället Rimforsa som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 2-3.

Rimforsa hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.31 genom Kim Thörnqvist, och gick upp till 5-3 innan Linköping IBS svarade.

7-4 blev det till slut för Rimforsa.

Rimforsas Tobias Claesson stod för två mål och tre assists och Eric Sääf gjorde två mål och ett målgivande pass.

För Rimforsa gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Linköping IBS är på femte plats.

Söndag 3 december 17.00 spelar Rimforsa borta mot Linköp Univ.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!