Rimforsa tog femte raka segern

Det är svårt att stoppa Rimforsa innebandy i division två just nu. Hemma mot Linköping Legends kom femte raka segern efter klara 12–7 i hemmafavör.

Tobias Claesson gjorde fem mål när Rimforsa besegrade Legends.

Tobias Claesson gjorde fem mål när Rimforsa besegrade Legends.

Foto: ossian

Innebandy2018-10-28 19:23

Rimforsatränaren Hasse Karlsson var minst sagt uppåt efter segern. En match där Rimforsa tog tag i taktpinnen direkt - och hade 4-0 redan efter 8.46 av den första perioden.

– Det var en bra match av oss, och jäkligt fokuserat från start. Första tio är helt underbart att se. Det var riktigt klapp-klapp-spel och bra fart på bollen. När allt fungerar är vi så bra, säger Hasse Karlsson.

Där lade Rimforsa en stor del av grunden i segern. I mittperioden utökade hemmalaget sin ledning till 7-3 - och när Tobias Claesson gjorde 8-3 så blev det för tufft för Linköping.

– Det var stabilt. Visst, de var inte ofarliga och har några skickliga spelare. Men vi fick också in några lite lättare mål i tredje när de chansspelar lite, säger Hasse Karlsson.

Till slut var segern aldrig i fara. Därmed tog Rimforsa femte raka segern, och ångar på som serieledare med maximala 15 inspelade poäng. Det var för övrigt första gången på tre år som Rimforsa besegrade Legends.

– Vi gör mycket mål. I dag släppte vi in några med, men samtidigt producerade vi många framåt också, säger RIF-tränaren.

I laget Rimforsa handlade det mycket om duon Marcus Karlsson och Tobias Claesson, som gjorde åtta av hemmamålen och gick i bräschen.

– De har alltid varit ledande så länge jag har varit med i Rimforsa, och är väldigt svårstoppade. Men hela den femman funkar jättebra, säger Hasse Karlsson och inkluderar även Arvid Borell, Christoffer Hallberg och Simon Sverre.

Mål och assist RIF: Tobias Claesson 5+2, Marcus Karlsson 3+2, Jacob Sigfridsson 2+0, Christoffer Hallberg 1+0, Mikael Karlsson 1+0, Jonathan Carling 0+2, Filip Cammerudh 0+2, Arvid Borell 0+2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om