Rimforsa segrade mot Linköp Univ i förlängningen

Matchen mellan Linköp Univ och Rimforsa i division 2 Östergötland herr i innebandy slutade oavgjort efter full tid.

LiU AIF IBK förlorade mot Rimforsa IF

LiU AIF IBK förlorade mot Rimforsa IF

Foto: Arkivbild

Innebandy2023-12-03 19:05

Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (0-2, 2-2, 2-0, 1-0). Matchhjälte blev Tobias Claesson, som gjorde det avgörande målet 34 sekunder in i förlängningen.

- Vi börjar bättre än föregående matcher, men LIU gör 2 mål som det känns som vi kunde avvärjt. I andra perioden är vi riktigt bra och skapar många målchanser men LIU gör två mål på omställning. I tredje perioden är vi mer beslutsamma och fortsätter skapa chanser. Vi får också in två mål men kunde gjort fler. Vi tar med oss bonuspoängen och vår känsla är att det var välförtjänt. Plus till vår målvakt Mattias Önnegren som räddar de omställningarna som LIU har i tredje perioden. En bra kämpainsats från hela laget, kommenterade Rimforsas tränare Victor Sandborg.

I början av matchen var Linköp Univ starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Emil Salomonsson och Felix Sundbom. Rimforsa reducerade dock till 2-1 genom Tobias Claesson tidigt i andra perioden av perioden.

Linköp Univ gjorde dock två snabba mål och gick från 2-1 till 4-1.

Rimforsa gjorde 4-2 genom Eric Sääf efter 13.43 av perioden. Rimforsa vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 4-2 till 4-5 i tredje perioden. Claessons 4-5-mål kom med 26 sekunder kvar av matchen.

Rimforsas Tobias Claesson stod för fem poäng, varav tre mål och Marcus Karlsson gjorde ett mål och tre assist.

Linköp Univ har tre vinster, en oavgjord en förlust och 29-16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rimforsa har tre vinster och två förluster och 27-32 i målskillnad. Det här var Rimforsas andra uddamålsseger.

För Linköp Univ gör resultatet att laget nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Rimforsa är på andra plats.

Nästa motstånd för Rimforsa är Solfjäderstaden. Lagen möts fredag 15 december 19.30 i Hackelhallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!