Rimforsa laddar om mot Linköping

Rimforsa innebandy åkte på en snöplig förlust senast - men enligt tränare Hasse Karlsson finns ingen anledning till oro inför kvällens match mot Linköping.

Tobias Claesson blir som vanligt en viktig pusselbit i Rimforsalaget.

Tobias Claesson blir som vanligt en viktig pusselbit i Rimforsalaget.

Foto:

Innebandy2019-03-01 07:00

– Det är svårt att gå rent under en hel säsong. Något bakslag åker man alltid på. Men det var synd när vi spelade så bra första halvan av matchen, säger Hasse Karlsso om förlusten med 8-7 i förlängning mot Finspång senast.

Det var en match som Rimforsa ledde med klara 6-2.

– Vi hade problem mot dem hemma också, men i den här matchen hade vi ändå bättre kontroll tycker jag. Vi hade också lägen att gå ifrån ännu mer, men vi missade straff och frilägen i boxplay. Men det är bara att komma tillbaka, säger Hasse Karlsson.

Förlusten gör att tabelläget spetsade till sig något. Rimforsa leder frotsatt tabellen, men nu skiljer endast en poäng ned till Solfjäderstaden på andra plats. Karlsson tror dock att förlusten ska innebära att Rimforsa är på väg in i en svacka.

– Det har sett bra ut på träningarna i veckan. Vi har haft snack om det som hände, och sedan har det varit bra fart som vanligt. Vi har fokus och har revanschlust inför matchen mot Linköping, säger han.

Linköpings Universitet är nästa uppgift, ikväll på hemmaplan. Ett Linköping som ligger femma i tabellen, tolv poäng efter Rimforsa.

– Vi vann knappt mot dem senast, och avgjorde sent. Det är ett lite lurigt lag med ett par spetsspelare som spelat SSL, så det gäller att ha koll på dem. Det är ett ganska vältränat gäng också, säger RIF-tränaren.

I Rimforsalaget återkommer Simon Sverre i spel, efter sjukdom senast, och även Oscar Hellenberg och Jonathan Carling är tillbaka i matchtruppen. Det gör att Elias Andersson och Ricky Gustavsson inte är med den här gången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!