Rimforsa IF gick på knock

Rimforsa IF var ute efter revansch mot Söderköping. Serieledarna lyckades också – med råge. RIF slog tabellsjuan med hela 17–2 hemma i Åsundahallen.

Tobias Claesson hade show mot Söderköping och svarade för åtta poäng (6+2).

innebandy2019-03-08 21:45

Inför fredagens match mellan serieledande Rimforsa och sjuan Söderköping handlade det mesta om vilket manskap de svartvitrandiga skulle ställa upp med. Klart var att Mikael Karlsson var borta efter sin knäskada som kommer hålla honom borta resten av säsongen. RIF brottades också med en hel del sjukdomar, men när matchen i Åsundahallen väl var igång var det ett hemmalag som ångade på direkt.

Redan efter tolv minuter var Rimforsa i ledning med klara 5–0 och hade alltså redan där mer eller mindre säkrat segern. 6–1 blev till slut ställningen efter första 20 minuterna. Filip Cammerudh var stekhet med sina två mål och de övriga målskyttarna i första perioden var Marcus Karlsson, Arvid Borell, Jonas Karlsson och Tobias Claesson.

Sistnämnde Claesson hade smygstartat matchen, men i den andra perioden tog han över showen – totalt. Under mittperioden svarade poängkungen Tobias för fem poäng (4+1) och var en starkt bidragande orsak till att Rimforsa utökade sin ledning markant. Efter att Simon Sverre, Jonas Karlsson och Filip Cammerudh hittade nätet hade RIF ett försprång på elva mål (13–2) inför sista tredje perioden.

Matchen var såklart sedan länge avgjord i Åsundahallen, men nu handlade det mesta bara om hur mycket Rimforsa skulle vinna med. Rätt svar blev 17–2. En fullkomlig överkörning och RIF hade minst sagt fått sin revansch på Söderköping. De avslutande fyra målen gjorde Christoffer Hallberg, Marcus Karlsson, Lukas Swenson samt Tobias Claesson som slutade på imponerande 6+2. I och med vinsten behåller RIF därmed kommandot som serieledare före Solfjäderstaden.