Rimforsa gnuggar vidare

Rimforsa IF tar storseger på storseger just nu. Inför helgen är det upplagt för ytterligare en sådan när serieledaren gästar tabellnian IBK Succé.

Hasse Karlssons Rimforsa gästar IBK Succé under söndagen.

Hasse Karlssons Rimforsa gästar IBK Succé under söndagen.

Foto: ossian

innebandy2019-01-27 08:00

Utöver plumpen Söderköping i slutet av november har Rimforsa IF gått rent i division två den här säsongen. Segersiffror som 16–6, 18–3 och 19–2 är något som speglar RIF-lagets oerhört starka säsong. Men hur fortsätter laget bibehålla skärpan match efter match och inte börjar underskatta sämre lag i tabellen?

– Vi har alltid ett riktigt starkt driv att vilja göra mål i varje match. Vi har såna duktiga killar i laget att de blir aldrig nöjda oavsett vad som står på resultattavlan, säger Rimforsas tränare Hasse Karlsson.

Duon Hasse Karlsson och Sebastian Claesson har en särskild filosofi i rollen som tränare.

– Ja, vi låter grabbarna får ta mycket ansvar i laget. Det sköter de också med bravur när de snackar och diskuterar om vårt spel väldigt mycket, menar Hasse Karlsson.

Under söndagen möter Rimforsa Succé på bortaplan. Där vill Karlsson se att hans lag inte släpper till lika mycket defensivt som sist.

– Vi blev lite för heta mot Norrköping och gick fram med för många gubbar. Mot Succé ska vi sätta ett bättre försvarsspel.

Truppmässigt är Jacob Sigfridsson tillbaka i RIF i helgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!