Rimforsa förlorare efter förlängning mot Linköping AIS

Det blev en jämn match när Rimforsa mötte Linköping AIS på bortaplan i division 2 Östergötland herr i innebandy.

Linköping AIS vann mot Rimforsa IF

Innebandy2024-02-18 19:04

Matchen var lika, 5-5, efter tre perioder, men i förlängningen avgjorde Linköping AIS. Slutresultatet blev 6-5 (2-4, 1-1, 2-0, 1-0).

Segermålet för Linköping AIS stod Adam Fredriksson för 4.52 in i förlängningen.

Rimforsa var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-4.

Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 3-5.

16.55 in i tredje perioden nätade Linköping AIS:s Vincent Svenmar på pass av Calle Carlsson och reducerade för Linköping AIS.

Efter 17.09 nätade Adam Fredriksson och kvitterade för Linköping AIS.

I förlängningen tog det 4.52 innan Linköping AIS också avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Adam Fredriksson.

Rimforsas Jonas Karlsson stod för fyra poäng, varav två mål och Tobias Claesson gjorde tre mål för. Vincent Svenmar gjorde ett mål och totalt tre poäng för Linköping AIS och Adam Fredriksson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Linköping AIS med 26-27 och Rimforsa med 30-28 i målskillnad. Förlusten var Rimforsas andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Linköping AIS är kvar på fjärde plats, och Rimforsa stannar på tredje plats, i tabellen.

I nästa omgång har Rimforsa Åby hemma i Hackelhallen, lördag 24 februari 15.00.