Rimforsa föll efter dålig start mot KFUM Norrköping

KFUM Norrköping tog greppet om hemmamatchen mot Rimforsa i division 2 Östergötland herr i första perioden, och ledde med 3-0 i paus.

KFUM Norrköping IBF vann mot Rimforsa IF

KFUM Norrköping IBF vann mot Rimforsa IF

Foto: Arkivbild

Innebandy2024-01-20 15:58

Trots en uppryckning av Rimforsa vann KFUM Norrköping matchen med 5-3 (3-0, 1-3, 1-0).

- Norrköping är ett tungt lag att möta, speciellt när de får ett par mål att gå på och kan dra ner på tempot så det passar dem. Vi är efter i varje situation i första perioden samtidigt som Norrköping visar en ruggig effektivitet och vi har svårt att förvalta våra chanser. Vi växer in i matchen men känns lite nöjda efter att vi kvitterat, så då går vi ner lite i tempo igen och sedan spikar Norrköpings målvakt igen. Vi tar nya tag och får analysera varför vi har svårt att starta matcher bra, tyckte Rimforsas tränare Victor Sandborg, efter matchen.

KFUM Norrköping stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0, på bara 8.22 i mitten av perioden.

Efter 20.48 av perioden kunde Tobias Claesson göra 3-1 för Rimforsa. Rimforsa reducerade igen efter 2.55 genom Kim Thörnqvist framspelad av Simon Sverre.

Efter 5.46 i andra perioden slog Tobias Claesson till ännu en gång, på pass av Simon Sverre och kvitterade för Rimforsa.

KFUM Norrköpings Joni Hietanen gjorde 4-3 efter 11.29 på pass av Linus Pettersson.

17.29 in i tredje perioden nätade KFUM Norrköpings Christoffer Ericsson på nytt framspelad av Christoffer Svec och ökade ledningen för KFUM Norrköping. Det fastställde slutresultatet till 5-3.

KFUM Norrköping har två segrar, en oavgjord och två förluster och 27-33 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rimforsa har fyra vinster och en förlust och 29-19 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, KFUM Norrköping på nionde plats och Rimforsa på tredje plats.

Fredag 26 januari 19.30 spelar Rimforsa hemma mot Vingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!