RIF ställs mot lurigt motstånd

Rimforsa IF fortsätter bibehålla skärpan och radar upp vinster vecka efter vecka. På fredag kväll ställs de mot KFUM Norrköping, som alltid brukar vara ett tufft motstånd.

Rimforsa ställs mot KFUM Norrköping på fredag kväll i Åsundahallen.

Rimforsa ställs mot KFUM Norrköping på fredag kväll i Åsundahallen.

Foto: Torbjörn Allvin

innebandy2019-01-31 12:45

Det var långt ifrån säsongens bästa insats, men det blev till slut klar seger med 9–3 för Rimforsa mot IBK Succé senast. Att spela mot dessa sämre lag är alltid en svårare uppgift än vad man kan tro menar RIF-tränaren Hasse Karlsson.

– De ville spela långt ifrån den innebandy vi ville. De drog ner på tempot och matchen i sig var väldigt svårspelad, men vi löste det bra till slut, menar Hasse Karlsson.

På fredag kväll blir det dock rena rama motsatsen för RIF när de tar emot KFUM Norrköping. Tabellfemman Norrköping har Rimforsa alltid haft svårt för. I samma möte i fjol fick RIF stryk med 6–2 i Åsundahallen.

I höstas när de båda lagen möttes i Norrköping fick de svart vit-randiga kämpa rejält för de tre poängen.

– Vi låg under med 2–0 efter första perioden där deras målvakt spikade igen totalt. Men sen vände vi starkt på matchen och vann med 6–3.

Det är med andra ord ett Norrköping med mycket revanschlusta – lägg där till att de kommer med tre raka segrar i ryggen.

– Så är det, de är väldigt duktiga. De brukar täppa till bra framför sin duktige målvakt så det gäller att vi verkligen sätter våra chanser.

Truppmässigt har Rimforsa mer eller mindre alla tillgängliga. Den enda som saknas är Jonathan Carling som fortsatt är på utlandssemester, men han är snart tillbaka.

Med i RIF finns som vanligt poängkungen Tobias Claesson som på 13 matcher producerat 61 poäng (!) (39+22). Det återstår att se om Norrköping kan få stopp på honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!