RIF ryckte upp sig och vann

Ett trögstartat Rimforsa IF kunde till slut besegra Linköping Legends med 9–6 på bortmark under fredagen. "Våran bredd som avgör", säger RIF-tränaren Sebastian Claesson.

Poängmaskinen Tobias Claesson gjorde fyra mål för Rimforsa.

Poängmaskinen Tobias Claesson gjorde fyra mål för Rimforsa.

Foto: Peter Calén

innebandy2019-02-08 22:56

Rimforsa har historiskt haft mycket svårt för Linköping Legends, särskilt på bortamark. RIF fick också en tuff inledning och låg under med 2–1 efter den första perioden i Linköping.

– Det var väldigt jämnt spelmässigt. De får några billiga mål och vi kändes lite halvsega till en början, menar Sebastian Claesson.

"RIF:et" skulle jobba sig in i matchen allt mer, men efter brist på effektivitet var det likaläge 4–4 inför den avslutande perioden. Under de avslutande tredje dock, då vaknade gästerna och framför allt Tobias Claesson till ordentligt. Claesson gjorde tre mål i den sista perioden och var huvudfaktorn till att Rimforsa till slut vann matchen med 9–6.

– Han gör några viktiga mål där i slutet. Det som avgör matchen i dag är våran bredd. Det vart lite av en efterlängtad islossning i den tredje perioden.

Målskyttarna i RIF var Tobias Claesson 4, Christoffer Hallberg 2, Filip Cammerudh 2 och Jonas Karlsson. De svartvitrandiga beröms för en lagseger med extraplus till Christoffer Hallberg och Tobias Claesson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!