Anpassade riktlinjer för VIBK i Blekinge

Vimmerby IBK:s möte med Karlskrona i damernas division ett ser ut att bli av på lördagen. Även om en del anpassningar gjorts för att möta de striktare riktlinjer som råder i Blekinge.

VIBK dam möter Karlskrona borta på lördagen.

VIBK dam möter Karlskrona borta på lördagen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-01-14 11:25

När vi når VIBK-tränaren Micael Nilsson på fredagsförmiddagen är han inställd på att det blir match.

– Än så länge är vi det, men man vet ju aldrig. Det kan komma andra besked snabbt när läget är som det är, säger han.

Att matchen spelas i Blekinge har även inneburit en del anpassningar i upplägget inför matchen.

– De har lite skarpare riktlinjer i den regionen. Spelare som är födda 2001 eller tidigare får bara vara fyra personer tillsammans i omklädningsrummet. Det innebär att matchen har flyttats fram en timme för att tillräckligt många omklädningsrum ska vara tillgängliga.

Division ett Småland startar om efter juluppehållet. Med halva serien avverkad ligger Vimmerby åtta med nio poäng. De har tre poäng upp till Karlskrona som är femma.

– På så vis är det mycket som står på spel. Tre poäng skulle betyda mycket för oss. Då krävs det att vi gör en betydligt bättre insats än senast vi mötte Karlskrona. Den gången vann de med 10–3. Vi hade förtvivlat svårt att sätta våra chanser då och var samtidigt väldigt passiva i försvarsspelet och bjöd dem på enkla mål. Nu hoppas jag att alla är beredda på att göra jobbet som krävs.

Sedan tidigare är det klart att Emma Jigsved och Emelie Andersson lämnat klubben. Till helgens match räknar tränaren med ett par avbräck till.

– Emma Djurstedt har valt att lägga klubban på hyllan. Sedan är varken Malin Lenegård eller Emma Kulas tillgängliga för spel heller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!