En räddad poäng klen tröst för VIBK

Trots ledning 6–2 en bit in i andra perioden lyckades inte Vimmerby IBK besegra Nyköping hemma. Gästerna vände och ledde 8–7 innan Jonatan Green kvitterade med sin sjätte poäng för kvällen dryga minuten från slutet. Nyköping vann sedan efter förlängning.

Jonatan Green var i målform mot Nyköping.

Innebandy2022-02-08 22:04

VIBK började piggt och var ytterst nära att ta ledningen i första bytet. Elias Travtjenko fick till ett bra avslut, men målvakten stod för en fin parad. Gästerna öppnade istället målskyttet innan Jonatan Green avlossade ett skott från kanten som letade sig in till 1–1.

Hemmalaget hade sedan kvalificerade chanser för såväl Emil Johansson som Kevin Rosén innan Nyköping gjorde 2–1. Bortalaget kostade sedan på sig att bränna både en straff och ett friläge innan Jonatan Green hittade rätt igen.

John Pettersson började matchen i tredjeformationen för VIBK, men flyttades upp till den första när laget toppades i slutet av första perioden. Det gav retroaktiv utdelning i andra perioden då han sprätte upp 3–2 i krysset omgående. Nye kedjekamraten Jonatan Green spädde på till 4–2 i formationens nästa byte. Kort därpå fick VIBK chansen i power play och då kom även 5–2 av Victor Wall.

Minuten senare ökade Mattias Zeilon på till 6–2. Nyköping tog timeout och gjorde 6–3 direkt. Sedan kom 6–4 när laget fick chansen i power play innan John Pettersson klev fram igen och ökade på till 7–4. Nyköping fick dock kontakt inför slutakten genom att reducerat till 7–5 innan andra perioden var över.

Den ledningen skulle visa sig vara skör. Sju minuter in i tredje perioden var Nyköping ikapp till 7–7. Tre minuter senare var vändingen till 8–7 i gästernas favör ett faktum. Slutforceringen från VIBK:s sida dröjde. Två minuter från slutet plockade laget ut målvakten. Dryga minuten från slutet ledde det till att Jonatan Green ordnade kvitteringen till 8–8.

I förlängningen fick VIBK chansen att avgöra i spel fem mot fyra. De misslyckades och istället fick Nyköping samma möjlighet. Trots det fick Vimmerby chansen att avgöra. Emil Johansson missade sitt friläge. Sekunden från slutet kom istället 9–8 för Nyköping.

En poäng var en klen tröst för VIBK som är i starkt poängbehov om de ska lyckas ta sig upp över nedflyttningsstrecket. En ny chans kommer redan på fredag då laget tar emot Bergs IK hemma.

Målen:

Första perioden: 0–1 (5.32) Gabriel Holmsell, 1–1 (6.28) Jonatan Green, 1–2 (11.20) Rasmus Widéen, 2–2 (17.24) Jonatan Green (Victor Wall).

Andra perioden: 3–2 (20.33) John Pettersson (Hampus Carlsson), 4–2 (22.42) Jonatan Green (Hampus Carlsson), 5–2 (25.24) Victor Wall (Emil Johansson), 6–2 (26.44) Mattias Zeilon (Jonatan Green), 6–3 (27.00) Rasmus Widéen, 6–4 (33.01) Marcus Groth), 7–4 (35.49) John Pettersson (Jonatan Green), 7–5 (38.11) Gabriel Holmsell.

Tredje perioden: 7–6 (43.23) Sebastian Gejskog, 7–7 (46.58) Linus Björkborg, 7–8 (50.13) Linus Björkborg, 8–8 (58.38) Jonatan Green (Victor Wall).

Förlängning: 8–9 (64.59) Rasmus Widéen.

Nyköping såg ut som ett slaget lag vid underläge 6-2 i början av andra perioden. De lyckades resa sig och vända i tredje.