Premiär för HIBK

Johan Svensson, 23 år. Hultsfred IBK har en ung coach kommande säsong. Ikväll sätts hans nya lag på prov direkt i seriepremiären mot Ölmstad.

Innebandy2003-10-03 06:47

Johan Nilsson är nyinflyttad i trakten. Han studerar till fritidsledare på Vimmerby Folkhögskola och har bytt den skånska myllan mot småländska skogsbygder. Johan Svensson har spelat innebandy i Ystadklubben Pandora i flera år och när han flyttade till Småland var han direkt sugen på att hitta en ny innebandyklubb.
Valet föll på nya division fyra-klubben Hultsfreds IBK.
- Hultsfred letade efter en ny tränare och jag tackade ja till deras erbjudande, säger Johan Svensson.
I Ystad är handbollen dominant med två lag på elitnivå, IFK i elitserien och Ystad IF i division 1. Innebandyklubben Pandora spelar i division fyra och Johan har spelat i a-laget sedan ett par säsonger tillbaka. I Hultsfred är dock enbart meningen att han ska träna laget och inte spela några matcher. Johan är utbildad till och med block två i innebandy och har sin egen filosofi om hur innebandy ska spelas.
- Offensivt, det är vad min spelidé bygger på, säger han.

Bred trupp
Hultsfred har rustat och förstärkt spelartruppen inför debuten i fyran. Från Höjdarna i Högsby kommer Henrik Mellberg och Henrik Pernius, två riktigt bra division fyra-spelare. Dessutom har Jonas Hämäläinen återvänt efter en sejour i Vimmerby IBF och IBK. Sammanlagt har Hultsfred fått nio nya spelare, samtidigt som alla fjolårets tongivande spelare stannar. Fjolårets spelande tränare Viktor Persson kommer enbart att ägna sig åt spel under den kommande säsongen.
- Vi har en bred trupp och flera av nyförvärven kommer att bli nyckelspelare, kanske framförallt Jonas Hämäläinen, säger Johan Nilsson.
Hultsfred har spelat tre träningsmatcher på försäsongen och vunnit en, 4-1 mot Höjdarna. Övriga matcher mot Västervik och Fliseryd har slutat med förlust, 3-6 respektive 4-5.
Ikväll spelar Hultsfred seriepremiär hemma mot Ölmstad och Johan Svensson ser positivt på både seriepremiären och säsongen i stort.
- Vi ska ha en bra chans till seger ikväll, jag tycker att det har sett bra ut på träningarna. Angående målsättning för säsongen så har vi sagt att vi siktar på att hänga kvar, vi är ändå nykomlingar i serien och jag vet ganska lite om motståndet.
Hultsfred är ett ungt lag som har framtiden för sig. Johan Svensson själv är endast 23 år, vilket är ungt för att vara seniortränare, men han ser inte åldern som något problem i sin tränarroll.
- Nej, absolut inte. Har man bara pondus och en klar idé om hur man ska spela så fungerar det, då kvittar det om spelarna är äldre eller yngre, säger han.
Ikväll får vi första svaret på vad Svenssons mannar står i konkurrensen i den nya serien.

Fakta

Fakta/Hultsfred IBK
Nyförvärv:
Henrik Mellberg och Henrik Pernius Höjdarna, Elias Lövqvist och Emil Berg Virserum, Christer Träff Svala, Christoffer Karlsson klubblös, Jonas Hämäläinen Vimmerby IBF och Pelle Westerlund Kalmar.
Förluster: Christian Berggren Ljungarum och Gustav Alexandersson som flyttat på grund av studier.
Tränare: Johan Svensson.
Motståndare i serien: Gnosjö, Sävsjö, Sandbäckshult, Västervik, Ölmstad, Vetlanda, Mönsterås och Forserum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!