Amanda och Tindra gör comeback i nyckelmatchen

Tidigare i veckan blev Amanda Anemyr klar för comeback i Vimmerby IBK. Nu är även Tindra Pettersson klar för spel mot Sävsjö borta på lördag. "Det blir ett rejält lyft med en bredare trupp för oss", säger VIBK-tränaren Micael Nilsson.

Amanda Anemyr och Tindra Pettersson gör comeback i VIBK när laget möter Sävsjö borta.

Amanda Anemyr och Tindra Pettersson gör comeback i VIBK när laget möter Sävsjö borta.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-02-04 11:50

VIBK har fem matcher kvar att spela i division ett och behöver avancera från den sjundeplats de ligger på nu. En seger mot sjätteplacerade Sävsjö som är två poäng före skulle därför sitta fint.

– Tidigare har det varit oklart vilken placering som krävs för att hänga kvar i serien. Nu har förbundet givit besked om att en sjätteplats räcker för att vara säker. En placering mellan sjua och nia kan innebära degradering beroende på hur de småländska lagen placerar sig i den allsvenska serien ovanför oss, säger Micael Nilsson.

När Vimmerby mötte Sävsjö i höstas hade laget ledningen med 2–1 i början av tredje perioden, men föll med 5–2.

– Det var en klar plump i protokollet för vår del. Vi var minst lika bra spelmässigt som dem, men tappade spelet helt på slutet och föll. Vi vet att vi kan rå på Sävsjö och det vore skönt att få revansch på dem.

Något som talar för VIBK är den starka insatsen hemma mot Vetlanda i senaste matchen där laget vann med 5–4. Då gjorde Nathalie Johansson och Ammelie Lennström comeback. Till helgens match har laget förstärkts av ytterligare två spelare.

21-åriga backen Amanda Anemyr blev klar för spel tidigare i veckan.

– Jag har varit borta från innebandyn ett tag eftersom jag säsongsjobbat i Sälen och på Öland. Nu fick jag frågan om att börja spela igen och nappade direkt. Jag har tränat i två veckor nu och känner inte av någon ringrost. Det ska bli kul att spela match igen, säger hon.

I matchtruppen tills på lördag kommer även 18-åriga forwarden Tindra Pettersson in. Hon gör comeback efter två års uppehåll.

– Vi har tappat några spelare på sistone och jag kände att vi behövde bredda truppen. Både Tindra och Amanda har tränat med oss ett tag nu och är redo för spel på lördag, säger Micael Nilsson som räknar med att ha tillgång till tre fulla formationer och en extraspelare mot Sävsjö.

– Det har blivit ett klart lyft på träningarna med en bredare trupp. Kvalitén höjs och det ger en trygghet med fler spelare. Laget blir inte lika känsligt för skador och sjukdomar som tidigare. Det kommer behövas inför den intensiva avslutningen på säsongen.

Förra helgen skulle VIBK ha mött Värnamo borta. Matchen blev inställd och ett nytt datum har nu fastställts till den fredag den 25:e februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!