Pettersson klev fram mot moderklubben

Toppen mot botten. Ändå blev derbyt mellan Westervik och Vimmerby i innebandytvåan ett drama. VIBK vann till slut med 5–4 och John Pettersson var extra nöjd med segern mot sin moderklubb. "Det hade varit tungt att få stryk mot dem, så det var skönt att vi fick till en vändning och vann", sa han.

John Pettersson jublar efter Vimmerbys kvittering till 3-3.

John Pettersson jublar efter Vimmerbys kvittering till 3-3.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-01-30 22:08

Vimmerbyspelarna var inte riktigt på tå från början. Westervik fick en straff tidigt, men brände den. Istället kontrade de in enkla mål och gick upp till 2–0. En reducering av VIBK två minuter före första periodens slut såg ut att jämna ut matchen, men Westervik högg igen och fick med sig 3–1.

– Vi är inte alls med i första och ger Jesper i målet en tung start genom att släppa till kontringar gång på gång. Det fick bli en rejäl hårtork i periodpausen, sa VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Han fick se sitt lag gå ikapp till 3–3 i mitten av andra perioden. Mycket tack vare John Pettersson som gjorde två mål och spelade fram till ett tredje.

– Vi kom lite väl långt ifrån mål i spelet på de stora ytorna. Jag lyckades komma in på kassen och då var det lättare att få in bollen, sa han.

undefined
David Samuelsson efter 4-3 för Westervik.

Westervik svarade ännu en gång och gjorde 4–3 som var ställningen inför slutakten.

Där visade VIBK bättre klass och vände. Två distansskott av William Björngard blev receptet för vändningen till 5–4.

– Vi visar styrka som hittar sätt att vinna i tredje. Vi håller ihop det bra i slutet när de tar ut målvakten. En skön seger, men spelmässigt finns det mer att önska, sa Alexander Pettersson som gav plus till Jesper Ahnfeldt i målet.

John Pettersson gladdes extra över vinsten.

– Westervik utmanade oss rejält ikväll, men vi klev fram när det behövdes som mest.

undefined
Westerviks Albin Alfonsson.

I Westervikslägret var det blandade känslor för Albin Alfonsson. Han har tidigare spelat i Vimmerby och kände att laget hade sin chans att slå derbyrivalen den här gången.

– Ja, det är tungt att vi inte får med oss poäng i alla fall. Vi får matchen dit vi vill i början och är vassa i våra kontringar. Sedan spikar Jesper Ahnfeldt igen på slutet och det kostar oss möjligheten att ta poäng. Spelmässigt var det ett stort fall framåt, så det kan vi ta med oss. Samtidigt har VIBK klass och är inte ett av lagen som vi ska kunna hota egentligen, sa han.

Poäng Westervik: David Samuelsson 2+0, Robin Kristiansson 1+0, Edvin Ringenhag 1+0, Albin Alfonsson 0+1, Christoffer Pettersson 0+1, Petter Gustavsson 0+1.

Poäng Vimmerby: John Pettersson 2+1, William Björngard 2+0, Mattias Zeilon 1+0, Jonatan Green 0+1, Hampus Carlsson 0+1, Ricky Gustafsson 0+1, Karl Hjelmland 0+1.

William Björngard gjorde både 4-4 och 5-4 för VIBK.
William Björngard gjorde både 4-4 och 5-4 för VIBK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!