Helg i Göteborg ska föra VIBK närmare varandra

Till helgen åker Vimmerby IBK till Göteborg för att spela cupspel. Målsättningen är att gå hela vägen men själva syftet med resan är att komma närmare varandra. "Jag tror det blir bra för oss att få komma iväg", säger VIBK:s huvudtränare Alexander Pettersson.

VIBK åker till Göteborg i helgen och spelar cupmatcher.

VIBK åker till Göteborg i helgen och spelar cupmatcher.

Foto: Axel Norbro

Innebandy2023-08-31 06:30

Alexander Pettersson hoppas att hans lag kommer få en trevlig vistelse i Göteborg till helgen. Att få en bra lagsammanhållning kan bli väldigt nyttigt.

– Det är väldigt viktigt såklart. Det är allmänt känt att det kan göra mycket för laget med bra sammanhållning. Man kan ha många stjärnor men om de inte kan jobba tillsammans så spelar det ingen roll. Det ska bli roligt att komma iväg tillsammans, säger Alexander Pettersson.

 Och att helgens matcher har en viss betydelse gör att resan får en liten extra krydda. I cupspelets gruppspel kommer Vimmerby IBK möta Lindås IBK, Rydboholms SK och Röke IBK. 

– Vi vill självklart gå så långt som möjligt. 

Under lagets försäsong har Alexander Pettersson känt av en helt annan stämning på träningarna. 

– Vi har haft en bra närvaro framförallt och jag tycker vi har kommit långt som lag. Jag ser försäsongen som en process och jag tycker vi tar steg för varje vecka. Tävlingsinstinkten är väldigt hög och vi vill tävla om allt. Vi vill bygga den mentaliteten. Känslan är helt annorlunda. Förra året kunde vara skit samma hur det gick på träningarna. Det är en helt annan stämning i truppen.

– Då behöver också alla höja sig med då konkurrensen växer. Vi har gjort stora framsteg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!