Flera frågetecken i VIBK inför omstarten

Flera spelare har varit krassliga i veckan, men VIBK-tränaren Alexander Pettersson har ändå goda förhoppningar inför omstarten mot Värnamo borta på söndag. "Vi åker med en tunnare trupp, men har ändå ett bra lag", säger han.

Victor Wall tränade med VIBK på torsdagen och finns med i truppen till matchen mot Värnamo på söndag.

Victor Wall tränade med VIBK på torsdagen och finns med i truppen till matchen mot Värnamo på söndag.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-01-06 12:30

Vimmerby IBK är sjua halvvägs in i serien och i behov av tre poäng om de ska få kontakt med topplagen igen. Att det är tabelljumbon Värnamo som står för motståndet i omstarten på söndag kan underlätta.

– Vi vann med 8–7 mot dem hemma i premiären. Då låg vi under, men vände och vann i tredje. Värnamo har spelat många jämna matcher i serien, men haft svårt att stå emot i tredje med sitt låga försvarsspel. Det hade varit skönt att få studsa tillbaka med en seger, säger Pettersson vars lag har två raka förluster på kontot.

– Vi har ändå spelat bra, men sålt oss lite billigt i avgörande situationer i de matcherna. Vi har pratat igenom en del detaljer i spelet under uppehållet och det gäller att vi gör jobbet i 60 minuter framöver.

Tar man en titt i statistiken för VIBK så här långt så ser man att lagets 74 mål framåt räcker för att vara delad tvåa i serien. Däremot är det bara två lag som har släppt in fler än Vimmerbys 77 mål.

– Vi släppte in många mål i början av serien. Sedan tycker jag att vi har hittat lite tydligare roller i försvarsspelet och fått till grunderna. 

Lagets målproduktion avspeglar sig i seriens poängliga. Emil Johansson (25), Elias Travtjenko (25) och John Pettersson (24) ligger alla bland de åtta främsta där.

– Det är kul att flera kliver fram och bidrar.

Mot Värnamo är för övrigt Victor Wall med i truppen och gör sin tredje match för säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!