Öländskorna visade sig vara för bra

Vimmerby IBK hade till slut inte mycket att säga till om hemma mot SSG. Laget från Öland var klassen bättre och vann med 12-1 i damettan. "Det var ett bra lag vi mötte", säger tränaren Sandra Elmér.

Vimmerbys damer föll stort i innebandyettan.

Vimmerbys damer föll stort i innebandyettan.

Foto: Per Wiklund

Innebandy2020-02-29 19:34

Efter flera bra prestationer den senaste tiden fanns förhoppningar om poäng mot SSG. Så blev det ändå inte. Gästerna visade sig vara alltför bra. Josefin Nyberg spräckte målnollan för SSG efter 07.50. När första perioden hade summerats var ställningen 3–0. I mittperioden kom två mål till. Sista 20 minuterna rann det iväg till slutresultatet 12–1. 

–  De hade högre fart än oss och de hittade varandra bra på planen. De var duktiga. Om jag förstår det rätt så har de tydligen chans att gå upp om de gör det bra på slutet, säger Sandra Elmér. 

Vimmerbys enda mål gjordes av Emma Sjöqvist några minuter före slutsignalen. Passet av Emma Jigsved. 

Med två matcher kvar att spela ligger VIBK näst sist i division ett-serien. En position som just nu innebär kvalspel. Till Vetlanda över strecket har dock laget bara en pinne. Ner till jumbon Ryds SK har Vimmerby tre poängs försprång. 

Hur går dina tankar inför avslutningen mot Karlskrona och Värnamo?

– Vi kan inte göra annat än att ta en match i taget och göra vad vi kan för att försöka vinna någon match. Och vi kan inte fokusera på motståndet, utan på vår egen prestation. 

Elmér framhöll de tre spelarna födda 2003 lite extra: Wilma Djurstedt, Tindra Pettersson och Malin Lenegård. 

–  De gör det bra och det är bra för framtiden att de får vara med och spela nu. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!