Nyckelspelaren borta i VIBK

Vimmerby IBK ser ut att ha hittat formen igen efter svackan. Men i fredagens match mot jumbon Månsarp står det klart att de får klara sig utan viktige Victor Wall.

Victor Wall är bortrest och missar fredagens match mot Månsarp.

Victor Wall är bortrest och missar fredagens match mot Månsarp.

Foto: Magnus Strömsten

innebandy2019-01-31 20:00

27-årige Victor Wall har varit en poängmaskin av rang i många år i Vimmerby IBK. På 15 matcher har han producerat 31 poäng (13+18) den här säsongen. Men på fredag kväll mot jumbon Månsarp får VIBK klara sig utan nyckelspelaren.

– Han är bortrest i tjänsten hela helgen, säger VIBK-tränaren Peter Kronstrand.

Ett tungt tapp såklart?

– Så är det. Det är en trygghet och många års erfarenhet i honom. Men vi har andra som står redo och knackar på dörren, menar Kronstrand.

Jonathan Green och Victor Wall har figurerat tillsammans i många och bildat en sylvass duo. Men i morgon återstår det att se hur VIBK klarar sig utan halva firma Green-Wall.

– Det är upp till bevis nu för Green att visa att han är en riktig klasspelare. Jag har pratat en del med honom om detta och han är redo att axla stort ansvar, säger Kronstrand.

Efter tre raka nederlag är VIBK tillbaka på vinnarspåret igen efter 10–6-segern mot SSG förra helgen. Där tog Vimmerbylaget stora steg framåt.

– Ja verkligen. Det var ett stort steg framåt i hur vi ska spela och tänka. Allt vårt snack inför gav resultat så det kändes skönt.

Fredagens motståndare Månsarp är tabelljumbo med endast sex poäng på 15 matcher. I höstmatchen tog VIBK en övertygande seger med 11–4.

– Då var det främst inställningen som gjorde att vi vann. Nu vill jag se kontinuitet att vi visar attityd till varje match, oavsett motstånd.

Utöver Victor Wall kommer även Christoffer Ekberg missa fredagkvällens match på grund av sjukdom. Vimmerby är inför omgången tabellsexa på 26 poäng. En vinst skulle kunna ta dem upp till en fjärdeplats och därmed haka på den absoluta toppen igen.

Jonathan Green får klara sig utan kedjekamrat Wall i morgon.
Jonathan Green får klara sig utan kedjekamrat Wall i morgon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!