Ny förlust i första matchen efter tränarbytet

Vimmerby IBK:s damlag lämnade walkover förra helgen och sedan slutade tränaren Jonas Friberg. Under lördagen spelade de match igen, mot Karlskrona. Då blev det förlust med 6-14.

Lagkaptenen Elin Andersson hoppas att Vimmerby ska kunna börja ta poäng och klara sig kvar i division ett.

Lagkaptenen Elin Andersson hoppas att Vimmerby ska kunna börja ta poäng och klara sig kvar i division ett.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2019-12-07 15:47

– Om man släpper in 14 mål är det ganska lätt att lista ut att försvarsspelet är det som brister, suckar Johan "JC" Carlsson, som tog över VIBK-damerna tillfälligt när Friberg slutade. 

Sandra Elmér som ska ta över som huvudtränare med start på måndag var också på plats, men "JC" skötte coachingen. 

Efter en jämn och underhållande första period stod det 5-4 till Karlskrona, men sedan gick gästerna ifrån. Det blev till slut 14-6 efter en del lite för enkelt insläppta mål. 

– Positionsspelet defensivt är lite rörigt. De får lägga in bollen i näst intill öppet mål ibland. Men det är klart att det är svårt, flera av spelarna som var med idag har inte tränat, säger Johan Carlsson som ändå tyckte laget kämpade på bra hela matchen.

– De hänger inte med huvudet, det är jättebra, fyller Sandra Elmér i. 

Elin Andersson som är lagkapten i Vimmerby IBK, var besviken efter förlusten.

– Vi hade inte de bästa förutsättningarna till den här matchen med allt som har varit i veckan, men det hade suttit fint med första segern. Jag tycker vi gjort många bra matcher och gjort oss förtjänta av poäng, säger hon. 

Elin konstaterar att det har varit en tuff säsong. Svårt att få ihop folk, idel förluster och nu ett tränarbyte. 

– Men viljan finns där hos oss som spelar, säger hon. 

Hur kände du när du fick reda på att Jonas Friberg skulle sluta?

– Det kändes fruktansvärt tråkigt. Vi har haft en riktigt bra relation och allt kändes bra med honom som tränare. Jag bröt ihop lite där när jag fick reda på det. Johan Carlsson ska ha en stor eloge som kunde ställa upp som tillfällig lösning med så kort varsel. 

Vad har du fått för uppfattning av Sandra Elmér som tar över?

– Det här är första gången jag träffar henne, men hon verkar ha stora ambitioner. Det kan säkert bli bra, säger Elin som hoppas att laget snart kan ta sina första poäng. 

– Mitt mål är att vi ska klara oss kvar. Det är bara ett lag som åker ur och så länge alla bara håller huvudet uppe och kör på så tror jag att vi kan börja vinna. 

Poäng VIBK: Emelie Karlsson 3+0, greta Koponen 2+1, Emma Sjökvist 1+0, Ammelie Lennström 0+1, Edith Edvardsson 0+1, Malin Engström 0+1, Emma Jigsved 0+1. 

Johan Carlsson berömde Edith Edvardsson för sin fina insats. Hon kämpade och spelade bra fram till dess att hon tyvärr skadade foten i slutet av matchen. 

Karlskrona firar ett av sina många mål.
Karlskrona firar ett av sina många mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!