Nu får vi se om "kostymen" sitter: "Vi kan bättre"

Det kan ta tid att hitta rätt i en högre division. Michael Elmér hoppas att VIBK hittat passformen och växt in i division ett-kostymen fredag kväll. "Vi är överens om att vi inte är nöjda med vad vi presterat hittills", säger Elmér inför hemmamötet mot Linköpings FBC.

Får Jack Fridh och Vimmerby IBK jubla igen i sin hemmahall, när Linköpings FBC kommer på besök?

Får Jack Fridh och Vimmerby IBK jubla igen i sin hemmahall, när Linköpings FBC kommer på besök?

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-10-22 20:01

Det var en dämpad nykomling efter senaste omgången, borta mot Ledberg. Det är klart, efter 3–11 i baken fanns det förstås en del att fundera över. Vad gick snett? Tränaren Michael Elmér uttryckte då en viss besvikelse över att de ännu inte hittat in i den nyss nämnda division ett-kostymen. Att de inte var där än.

Nu har det gått två veckor sen dess. 

Vad har ni tränat på och gjort för att komma tillrätta med det som varit mindre bra?

– Tyvärr har vi inte kunnat träna så mycket rent praktiskt på planen på det vi vill ändra på. Vi har haft en del bekymmer med sjukdomar och skadefrånvaro. Däremot har vi förberett oss mentalt och verbalt på saker som vi vill förbättra. 

Vad är det konkret som inte varit så bra?

– Vi har försökt spela för tekniskt och omständligt. I ettan får vi inte alls samma tid som när vi spelade i division två. Mycket handlar om att titta inåt, till sig själv – och det gäller både spelare och ledare. Lyckas vi med det så kommer vi förhoppningsvis ta smartare och klokare beslut i matcherna. 

Linköpings FBC. Vad vet du om dem?

– Att det är ett ungt och som jag tror talangfullt lag, som fått en ganska bra start. De har ett par poäng mer än oss. Och det är klart att de vill visa upp sig i de här matcherna. Deras mål är inte att spela på division ett-nivå, utan med SSL-laget. Vi ser det lite som en "sexpoängs-match", trots att det är tidigt in i serien. Vinner vi efter full tid, så går vi om dem i tabellen. 

Hur ska ni vinna?

– Vi har pratat om att vinna den fysiska och mentala kampen. Vi tror att vi har ett övertag där. Linköpingsspelarna har sammantaget inte spelat innebandy så länge som spelarna i vårt lag har gjort. Förhoppningsvis kan det påverka. Det är viktigt att vi är påslagna från början och vi vill se en mer klassisk "blåställs-innebandy". 

Det som nästan alltid talar till Vimmerbys fördel är...just det, hemmaplan. VIBK är erkänt svårslaget i sin egen borg. 

– Förra säsongen förlorade vi bara en enda hemmamatch, mot CL98. Det brukar vara en fördel, säger Michael Elmér.

I hemmapremiären blev det just seger. Laget vann i förlängningen mot Hovslätt. 

Mot Linköping får VIBK klara sig utan krasslige Jesper Nilsson. 
Se matchen på www.vimmerbytidning.se. Sändningen startar 19.25. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!