VIBK nollade på bortaplan i viktiga mötet

Viktiga poäng på spel. Då blev Vimmerby IBK nollade (6–0) på bortaplan av Sävsjö IBK. "Vi möter ett lag som vill betydligt mer än oss", menar tränaren Micael Nilsson.

Vimmerby IBK stod för en blek insats i bortamötet med Sävsjö.

Vimmerby IBK stod för en blek insats i bortamötet med Sävsjö.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-02-05 19:01

Vimmerby och Sävsjö är två lag som slåss om mittenplatserna i damernas division 1. Och de sistnämnda tog ett skutt i tabellen efter lördagens seger, där VIBK inte alls kom upp i nivå.

– Jag letade efter lite verktyg som kunde väcka oss, men de verktygen hittade jag inte, säger VIBK:s tränare Micael Nilsson efter den tunga 6–0-förlusten på bortaplan. 

Det började på sämsta tänkbara sätt för hans gäng. Matchklockan stod på 02:30 när Sävsjö satte 1–0. Bara 26 sekunder senare var det utökat. 

– Två väldigt billiga mål, där vi står och sover, säger en besviken Nilsson.

VIBK hade sina lägen men har genomgående under säsongen haft problem med effektiviteten. Det hade man även nu.

– Vi skapar lägen för att göra både två, tre och fyra mål men vi får inte dit bollen. Det var en sån dag.

undefined
Micael Nilsson.

Sävsjö hann med att göra 3–0 innan den första perioden var slut. I den andra punkterade man mer eller mindre tillställningen med ytterligare två mål.

– Det gäller att ta det här tråkiga jobbet... Vi möter ett lag som vill betydligt mer än oss och därför vinner de fler närkamper och får med sig fler situationer. Det saknades vilja hos oss, menar VIBK-tränaren.

Matchen slutade 6–0, efter att hemmalaget gjort ännu ett mål i den tredje perioden. Tindra Pettersson, som gjorde comeback i VIBK, fick beröm för sin insats.

Vimmerby är kvar på sjunde plats i serien efter förlusten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!