IBK Svalas damer bjöd upp till dans i premiären

Första seriematchen på tre år för IBK Svalas damlag och det var nästan succé direkt. Det blev förlust med 6–7 i premiären. "Vi hittade varandra mycket bättre än vad jag hade förväntat mig", säger huvudtränaren Jasmin Eneroth

IBK Svala förlorade seriepremiären.

IBK Svala förlorade seriepremiären.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-10-08 19:12

Svala är tillbaka med sitt damlag i seriespel och publiken i Mörlundas sporthall bjöds på en nagelbitare direkt i comebacken. Lagen turades om att ta ledningen under stora delar av matchen, men det skulle vara gästande Hovshaga som skulle få sista ordet.

IBK Svala förlorade med 6–7. Efter matchen var huvudtränare Jasmin Eneroth positivt överraskad över lagets insats.

– Jag är väldigt nöjd och stolt över deras prestation i seriepremiären. Vi har inte hunnit spela ihop oss till 100 procent då fotbollssäsongen precis tagit slut. Men jag tycker ändå att tjejerna har ett fantastiskt samarbete och hittade varandra mycket bättre än vad jag hade förväntat mig, säger Jasmin Eneroth.

Svala pressade väldigt högt och visade Hovshaga att man menade allvar.

– Vi ligger strax bakom Hovshaga hela matchen och flåsar dem i nacken, vilket sätter stor press på deras lag från första stund. 

Vad tar ni med er nu när första matchen är färdigspelad?

– Vi gick in med tankesättet att vi tar detta som en extra träning och tar med oss de lärdomar till framtiden. Jag är som sagt väldigt stolt över alla och deras prestation. Trots förlust är vi nöjda.

Målskyttar för Svala: Malin Hägg, Wilda Front, Therese Bogren, Ines Carlsson, Emma Adolfsson och Jennifer Bogren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!