Milton om tiden i Sveriges bästa lag: "Ett jäkla skutt"

Han halkade in lite som på ett bananskal. Nu är han assisterande tränare i Sveriges just nu bästa innebandylag på herrsidan. "Det är ett jäkla skutt", säger Vimmerbybördige Henrik Milton om sina månader i Kalmarsund.

Henrik Milton är assisterande i Kalmarsund, som nu leder SSL.

Henrik Milton är assisterande i Kalmarsund, som nu leder SSL.

Foto: Roelof Stroetinga

Innebandy2020-11-07 11:00

I eftermiddag jagar Kalmarsund en ny seger i SSL, mot Team Thorengruppen. De gör det som ligaledare efter en imponerande säsongstart. 

– Det är en match vi ska vinna. Så enkelt är det, säger Henrik Milton. 

Han har ingen stor erfarenhet av att vara innebandyledare, egentligen. Inte mer än att han varit verksam i Vimmerbys B-lag och i HM IS. Trots detta är han nu med på den största scenen i innebandy – SSL. 

– Det är förstås ett stort steg mot vad jag varit med om tidigare, säger han och skrattar. 

Via en kompis känningar i Kalmarsund, blev han kontaktad av klubben och tja...sedan fick han rollen som assisterande innan serien drog igång. 

– Det är kul att vara med i hetluften och på den här nivån. Sedan får man finna sig att säsongen är som den är med allt kring coronan. 

Hur påverkar det er?

– Inte så mycket ändå. Vi spelar våra matcher, men vi vet inte förstås inte hur det blir framöver. Skulle det eskalera kan det komma i ett annat läge. 

Spel- och resultatmässigt har det hittills gått över förväntan. Kalmarsund toppar tabellen med 14 poäng av 15 möjliga.

Varför har det gått så bra?

– Vi har tre väldigt bra femmor. Så har det inte varit tidigare i klubben. Det är många spelare som utvecklats och tagit rejäla kliv. 

Hur har du utvecklats som ledare?

– Massor. Det är inspirerande och sedan är jag fortfarande i en inlärningsprocess. Jag lär mig mycket av huvudtränarna Alexander Brinkmann och Victor Gustavsson. Sedan har jag inte så jättemycket med det sportsliga att göra, inte mer än att jag håller i en del uppvärmningar med olika övningar och fys. Annars är det mycket video och statistik för min del. 

Hur vill du beskriva Kalmarsunds spelsätt?

– Vi spelar en intensiv innebandy, med hög fart och mycket närkamper. Det ska vara en innebandy som är attraktiv att se på för publiken. 

Hur het är innebandyn i Kalmar nu?

– Intresset är stort. Det skrivs mycket, men visst är Kalmar FF och fotbollen fortfarande nummer ett på den listan. 

I skrivande stund är det bara några timmar kvar tills Kalmarsund tar emot Thorengruppen från Umeå. På förhand är Miltons team klara favoriter. 

Målet är givet den här säsongen. En plats i slutspelet – till att börja med. Och det klart...det går inte att klaga på inledningen för Sveriges just nu hetaste innebandylag. 

Kalmarsund toppar SSL inför helgen.
Kalmarsund toppar SSL inför helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!