Backens måltorka är över – slog till två gånger om

35 täckta skott. Gissa om Vimmerby IBK:s tränare Alexander Pettersson var nöjd med försvarsinsatsen vid 9–5-segern hemma mot Ingelstad. "Vi jobbar och sliter precis som vi ska, och det avgör matchen när vi samtidigt är effektiva framåt", sa han.

Adam Olofsson gjorde sina två första mål för säsongen när VIBK slog Ingelstad hemma med 9-5.

Adam Olofsson gjorde sina två första mål för säsongen när VIBK slog Ingelstad hemma med 9-5.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-01-12 22:27

VIBK slog Ingelstad borta med 12–4 i premiären och tränare Pettersson trodde att motståndarna skulle vara rejält sugna på revansch. Vimmerbyspelarna gav inte gästerna chansen att få någon. De ledde med 3–1 efter första perioden och hade i princip avgjort matchen vid ställning 6–1 efter två.

– Första 10 märktes det att vi inte hade spelat match på ett tag. Sedan kom vi igång. Jag är väldigt nöjd med hur vi jobbar i defensiven. Vi täcker väldigt många skott och de som går igenom plockar Jesper Ahnfeldt i målet, sa Pettersson.

undefined
Skyttekungen Jonatan Green hamnade i målprotokollet tre gånger om.

Han fick sedan se sitt lag gå ned sig lite i tredje perioden.

– Det blir lätt så när vi blir för sugna på att ösa på framåt. Vi tappar fokus och låter dem kontra in ett par bollar. Segern kändes ändå aldrig i fara, sa Pettersson som kunde lyfta fram många spelare efter den laginsatsen.

– Kalle Hjelmland och Victor Wall sticker kanske ut mest. Sedan var det kul att backarna Adam Olofsson och William Björngaard gjorde mål. Och att vi gjorde två mål i box play.

Adam Olofsson var kanske den spelare med det bredaste leendet efter matchen. Han gjorde två mål för laget förra säsongen och var mållös den här säsongen inför fredagens match. 

Nu klev han fram med dubbla fullträffar.

– Det var riktigt skönt att det lossnade. Det har gått väldigt bra på träningarna i veckan för vår formation så jag hade på känn att det kunde vara på gång.

Vilket av målen är du mest nöjd med?

– Det första kanske. Backkollegan Kalle Hjelmland drev upp bollen på vänsterkanten och passade över till mig. Det var kul att vi fick bidra som backpar. Med ett viktigt mål när matchen stod och vägde dessutom. 

undefined
Elliot Kronstrand fick kliva av skadad i andra perioden efter att ha fått en rejäl smäll på armen.

Elliot Kronstrand fick kliva av skadad i andra perioden för VIBK. Centern föll illa och slog i armen rejält.

– Direkt efter så kunde jag inte röra på armen, så då blev jag lite rädd. Nu har det släppt en hel del så jag hoppas att det inte är så farligt och att jag kan vara tillbaka nästa vecka, sa Kronstrand.

undefined
Samuel Gustavsson gjorde A-lagsdebut som 24-åring. Backen drog på sig en utvisning, men gjorde en stark insats i övrigt.

Värt att notera var även att Samuel Gustavsson gjorde A-lagsdebut för VIBK. Backen drog på sig en utvisning, men gjorde annars en stabil insats.

Poäng VIBK: Jonatan Green 3+0, John Pettersson 0+3, William Björngaard 2+0, Adam Olofsson 2+0, Mattias Zeilon 0+2, Elias Travtjenko 1+0, Victor Wall 1+0, Karl Hjelmland 0+1, Hampus Carlsson 0+1, Ricky Gustafsson 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!