Linda tillbaka som ordförande för VIBK

Hon har varit engagerad i klubben i 15 år. Nyligen blev det klart att Linda Södergren tillträder som ordförande för Vimmerby IBK och gör sin andra sejour på posten. "Föreningslivet ligger mig väldigt varmt om hjärtat", säger hon.

Linda Södergren har tagit över som ordförande för Vimmerby IBK.

Linda Södergren har tagit över som ordförande för Vimmerby IBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-06-26 13:00

När Vimmerby IBK höll årsmöte för knappt två veckor sedan tackade ordföranden Jens Carlsson för sig efter två år på posten och lämnade över ansvaret till Linda Södergren.

– Jens kände att tiden inte riktigt räckte till längre och det är inte lätt att rekrytera nytt folk till styrelser i föreningar i dessa tider. När jag fick frågan om att ta över så kände jag att det var läge att ta det ansvaret, säger Linda Södergren som suttit med i VIBK:s styrelse sedan 2008 och har varit ordförande under ett par år tidigare.

På årsmötet valde man även att dra ner antalet ledamöter från åtta till sex stycken.

– Vi är ett rutinerat gäng som varit med länge så vi känner att vi kan hantera styrelsearbetet på sex personer. Det kan vara enklare att få med mer folk till olika arbetsgrupper sedan för det behövs verkligen också.

I den nya styrelsen är Camilla Kronstrand vice ordförande, Jörgen Djurstedt kassör, Ingrid Snickars sekreterare samt Ulf Johansson och Jari Levin ledamöter.

– Det är kul att vi har en jämställd styrelse och det har vi haft och eftersträvat i flera år nu.

De senaste två säsongerna har påverkats av coronapandemin och dess restriktioner där den senaste knappt hann att börja innan den ställdes in till slut. Det har medför stora konsekvenser för klubben.

– Det har frestat på för ekonomin. Tidigare har vi haft stora intäkter från publiken på matcherna och vi har även tappat inkomster från sponsorer och ett stort lotteri som vi brukar ha varje år. Tack vare att vi hade ett bra sparkapital innan pandemin så har vi klarat oss ganska väl ändå, men framöver måste vi se över alla kostnader och anpassa verksamheten för att få det att gå runt. 

Tror du att spelare och publik kommer hitta tillbaka till idrottshallen i höst?

– Kan vi bara komma igång med verksamheten som vanligt i höst tror jag att suget finns både för att spela och titta på innebandyn, säger Linda som är engagerad i fler föreningar än VIBK.

– Jag är med i valberedningen för Smålands Innebandyförbund. Jag sitter även i styrelsen för Bullerby Cup och så hjälper jag till och jobbar åt Dackarna en del.

Varför är det ideella arbetet så viktigt för dig?

– Det är så roligt att träffa folk och vara med och se till att det finns idrott för ungdomarna och bra seniorlag för dem att se upp till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!