Lillån ett spöke för VIBK

Vimmerby IBK har haft särskilt svårt för ett lag i division I de senaste två säsongerna. Mot Örebrolaget Lillån har det blivit en oavgjord och tre förluster på fyra försök. - Lillån är svårspelade, men på söndag ska vi ta dem, säger spelande tränaren Niclas Nilsson.

Niclas Nilsson välkomnar Mikael Blomberg tillbaka i laget. På söndag ska VIBK försöka ta första segern någonsin mot Lillån.

Niclas Nilsson välkomnar Mikael Blomberg tillbaka i laget. På söndag ska VIBK försöka ta första segern någonsin mot Lillån.

Foto:

Innebandy2002-11-16 11:31

Något som talar för att VIBK ska ha bra chans att vinna mot Lillån för första gången i idrottshallen på söndag är att gästernas lag har försvagats i år. Namnkunniga spelare som Christoffer Pergelius och Christoffer Östberg har lämnat laget. Även den gamle landslagsstjärnan Christer Wetteus lade klubban på hyllan inför säsongen, men är tydligen aktuell för spel igen på söndag.
- Ja, så blir det nog. Vi har stora problem med skador och sjukdomar i laget så vi har fått kalla in några gamla kämpar, säger Pierre Jonsson som är född och uppvuxen i Storebro men lirar innebandy i Lillån.
Pierre är stolt över att moderklubben Vimmerby ännu inte har lyckats besegra Lillån.
- Det är en bra merit för oss. På söndag är jag dock rädd för att den första förlusten kan komma. Vi har ju ett svagare lag i år, medan VIBK har förstärkt och verkar vara rejält på gång, säger Pierre.
Matchen på söndag är viktig för båda lagen som vill hänga med i toppen av tabellen. Förloraren tappar värdefull mark på serieledande Karlstad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!