Libktränaren flyttar – men vill vara kvar

Johan Astbrant lämnar Linköping för Malmö, men han utesluter inte en fortsättning som tränare i Libk. Kravet: Förläng med David Gillek.

David Gillek och Johan Astbrant fungerar bra tillsammans.

David Gillek och Johan Astbrant fungerar bra tillsammans.

Foto: Peter Calén

Innebandy2020-02-07 17:09

– Jag vill fortsätta med den tränarkonstellation vi har nu och hoppas att klubben kan lösa (David) Gillek till nästa säsong. Det har fungerat klockrent, säger Johan Astbrant inför helgens hemmamöte med Dalen.

Förre storspelaren David Gillek anslöt till Libks tränarstab i slutet på november och har så här långt fått många lovord av både spelare och ledare runt klubben. Johan Astbrant, som drog ett tungt lass som ensam huvudansvarig under hösten, instämmer i hyllningskören:

– Jag kände direkt att det var rätt, men jag trodde ärligt talat inte att det skulle gå att lösa. Vi behöver knappt prata innebandy med varandra, vi har samma synsätt och visioner och har ett delat ledarskap. Att det fungerat bra hittills märks ju också på hur laget spelar, anfallsspelet ser mycket bättre ut och vi släpper in färre mål än tidigare, säger Johan Astbrant.

Libktränaren själv kommer att från och med i sommar flytta till Malmö med familjen och har redan sålt huset i Linköping. 

– Sambons tjänst har blivit flyttad till Malmö och vi fick ett bra pris på huset . . .vi vågade inte chansa utan tar steget och flyttar till Skåne, säger Johan Astbrant. 

Vad betyder det för din framtid i Libk?

– Jag är inte jättesugen att fortsätta med samma förutsättningar som jag gick in med den här säsongen, men så som det har blivit när Gillek kommit in känns det spännande. Vi behöver också få in fler spelare att jobba med, som det är nu går vi väldigt tufft på några. Det håller inte i längden.

Funkar det att bo i Malmö och ändå vara tränare i Libk?

– Att ta tåget till och från Malmö är trots allt ganska smidigt och det finns en del jobb jag kan göra från tåget. Blir jag kvar här blir det pendling i den mån det passar, jag kommer i så fall att ha en lägenhet i Linköping och vi bor nära stationen i Malmö.

Efter ett landslagsuppehåll väntar nu en mycket intensiv avslutning på SSL för Libk med åtta matcher på 36 dagar. Fem av dessa spelas i sporthallen, närmast kommer Dalen på besök under lördagen. Libk har drabbats av ett tungt avbräck då Oskar Hovlund kom tillbaka skadad från landslaget och är ett mycket stort frågetecken.

– En gammal skada som spökar och som kan bli värre om han spelar. Vi vill inte chansa, säger Johan Astbrant.

I övrigt är samtliga spelare redo för match.

– Uppehållet har varit nyttigt för en del spelare som fått slicka såren, säger Johan Astbrant.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!