Libk lämnar Växjö med dubbla segrar

Linköping IBK:s träningsläger gav två segrar av två möjliga. "Gruppen blir tajtare och tajtare både på och utanför plan", säger tränaren David Gillek efter lägret i Växjö.

Arkivbild. Oskar Seth gjorde två av målen mot Växjö.

Arkivbild. Oskar Seth gjorde två av målen mot Växjö.

Foto: Peter Calen

Innebandy2021-08-22 17:24

I lägrets första match vann Libk med 8–5 mot Höllviken. På lördagen besegrade laget Växjö med 4–3.

– Det var en jämn match. Vi gör framförallt en stabil försvarsinsats, säger tränaren David Gillek.

Efter fredagsmatchen var Libk-spelarna lite tröttare och fokus i matchen var att jobba med lågt försvarspel och använda spelvändningar.

– Vi kommer lite snett in i det i första perioden. I andra hittar vi tillbaka och vi för matchen. När de skapar målchanser så är det för att vi gör fel grejer. Det kändes som det var upp till oss hur matchen skulle sluta, säger tränaren som är nöjd med lägret:

– Jag tycker att det varit ett väldigt lyckat. Spelarna har varit jättebra mottagliga för genomgångarna vi haft och sedan utfört det bra på matcherna. Gruppen blir tajtare och tajtare både på och utanför plan.

Laget har hunnit spela fem träningsmatcher.

Någon positiv överaskning i spelet?

– Vårat höga försvarsspel sitter bättre tidigare än jag väntat. Jag känner mig trygg med att vi kan spela så. Det blir intressant om vi väljer att testa det mot bättre lag också.

Vad behöver ni jobba mer på?

– Vi blir lite bekväma i spelet med boll tycker jag. Vi faller utanför ramarna och spelar ett bekvämt spel som vi varken vill eller ska göra.

Nästa helg väntar Svenska cupen och då ställs Libk mot vinnaren mellan Ledberg och Strängnäs som möter varandra på tisdag.

Målskyttarna mot Växjö: Oskar Seth (2), Martin Karlsson, Ludwig Bäckman Forkner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!